BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMatys: Yeniden seçime odaklanmak TL varlıkları negatif etkiledi----

Matys: Yeniden seçime odaklanmak TL varlıkları negatif etkiledi

Matys: Yeniden seçime odaklanmak TL varlıkları negatif etkiledi
08 Mayıs 2019 - 16:37 www.finansgundem.com

Rabobank Stratejisti Piotr Matys Bloomberg HT'ye Türk varlıklarına yönelik beklentisini anlattı

Rabobank Stratejisti Piotr Matys Akıllı Para programındayaptığı değerlendirmede İstanbul'da seçim tekrarının yatırımcılar için belirsizlik kaynağı olduğunu, bunun da TL'nin diğer para birimlerinden daha düşük performans göstermesinde etkili olduğunu belirtti. Matys bir takım risklere dikkat çekerek TL için şu aşamada iyimser olmadığını söyledi.

Matys "Son 4 haftada TL'de % 8 düşüş yaşandı ve TL en kötü performansı gösteren gelişen ülke para birimi oldu. Bu da enflasyon daha uzun süre yüksek kalmaya devam edebilir demek. Bu durumda MB'nin de faiz indirimi düşünme olasılığı azaldı." dedi. Matys kur hızlı bir şekilde 6.50'ye veya 7'li seviyelere çıkarsa Merkez Bankası'nın buna tepki vermek zorunda kalabileceğini belirtti.

Matys Türk varlıklarına yönelik algının negatif olduğunu belirterek "Borsada 88 bin seviyesini izleyeceğiz. Eğer ABD ile ilişkiler açısından yapıcı söylemler duyarsak Türk varlıklarında iyileşme olabilir. Ama şu anda TL için iyimser olmak zor" dedi.

Matys yapısal reformlara odaklanılması gerekirken yeniden seçime odaklanılmasının TL varlıklarda negatif etki yaptığını söyledi. Ekonomide somut adımlar göremediklerini belirten Matys,"yatırımcılar ekonomik politikalarda daha fazla detay görmek istiyor. Merkez Bankası para politikası metninden 'gerekirse ek sıkılaştırma yapılabilir' ifadesini çıkartarak şaşırttı. Bu da bence politika hatası oldu. Birbiri ardına yaşanan gelişmeler yatırımcıları endişelendiriyor" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)