BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMatovic: Ekonomi bakanı koltuğunda bir aptal olduğu için üzgünüm----

Matovic: Ekonomi bakanı koltuğunda bir aptal olduğu için üzgünüm

Matovic: Ekonomi bakanı koltuğunda bir aptal olduğu için üzgünüm
19 Aralık 2020 - 14:03 www.finansgundem.com

Slovakya Başbakanı Igor Matovic, Ekonomi Bakanlığı görevini yürüten Richard Sulik için "Ekonomi Bakanı koltuğunda bir aptal olduğu için üzgünüm" dedi. Slovak Başbakan, Sulik'in istifasından da memnuniyet duyacağını dile getirdi

Slovakya'da koalisyon hükümetinin ortakları arasındaki gerilim devam ediyor. Bağımsız Kişiler ve Sıradan İnsanlar Partisi'nin (OLaNO) lideri Başbakan Igor Matovic, koalisyon ortağı Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin (SaS) lideri, aynı zamanda kabinede Ekonomi Bakanlığı görevini yürüten Richard Sulik'i 'aptal' olarak nitelendirdi.

Slovak Başbakan katıldığı bir radyo programında "Ekonomi Bakanı koltuğunda bir aptal olduğu için üzgünüm" derken, Sulik'i istifaya çağırdı.

İki lider arasında birkaç aydır devam eden gerilim Başbakan Matovic'in ülkedeki tüm vatandaşlara korona virüs testi yapılması kararı sonrası daha da artmıştı.

Matovic, Richard Sulik'i pandemi komisyonu oturumlarına katılmamakla eleştirirken, Sulik ise Başbakan Matovic'in ülkede yetersiz sayıda bulunduğu için yurtdışından korona virüs testi satın alması talebini yasa gereği Ocak ayından önce satın alamayacağı gerekçesiyle geri çevirmişti. Bu gelişme üzerine Başbakan Matovic, koalisyon ortağı Sulik'i devlet ihalelerine ilişkin kanununda değişiklik için hızlandırılmış yasama yolundan faydalanmak için gerekli hazırlığı yapmamakla suçladı. Katıldığı bir radyo programında bu konuya da değinen Slovak Başbakan, Sulik için "Ekonomi Bakanı koltuğunda bir aptal oturduğu için üzgünüm" dedi ve Sulik'in Noel öncesi istifasının kendisini memnun edeceğini söyledi.

Koalisyon ortağı Richard Sulik ise sosyal medya hesabında Başbakan'ın sözlerini şahsen üzerine almadığını, çünkü Başbakanın içinde bulunduğu ekstrem derecede karmaşık ve emsalsiz durumu anladığını yazdı. Sulik paylaşımında partisinin koalisyona ağlanmak için değil çalışmak için girdiğine de yer verdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)