BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBanka & Kredi KartlarıMasterCard'ın karı yükseldi----

MasterCard'ın karı yükseldi

MasterCard'ın karı yükseldi
31 Ocak 2013 - 16:05 www.finansgundem.com

MasterCard 4. çeyrek kârının beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini açıkladı

ABD'nin en büyük ikinci ödeme şebekesi MasterCard Inc., tüketicilerin daha fazla harcama yapmasıyla analistlerin beklentilerinin üzerinde 4. çeyrek kârı açıkladı.
New York merkezli şirketten yapılan açıklamaya göre net gelir genelde 605 milyon dolara ve hisse başına 4.86 dolara yükselirken, bir yıl önce bu rakam genelde 514 milyon dolar ve hisse başına 4.03 dolar olarak gerçekleşmişti. Bloomberg anketine katılan 33 analistin tahmin ortalaması hisse başına gelirin 4.80 dolar olacağı yönündeydi.
MasterCard CEO'su Ajay Banga, elektronik ödeme sistemlerinde daha fazla pay almak isteyerek rekabet ettiği şirketler olan Visa Inc. ve Şanghay merkezli China UnionPay'i geride bırakıyor. Banga, Myanmar, Gana, Nijerya ve Angola gibi gelişen ülkeleri büyümek için kendine hedef seçmiş durumda.
Banga yaptığı bir açıklamada "ABD'de kredi işinde son zamanlardaki zaferlerimizle büyüme sağlıyoruz, dünya genelinde mobil inisiyatiflerde ivme tecrübe etmeye devam ediyoruz ve Brezilya ve Afrika gibi gelişen piyasalarda önemli işleri garanti altına alıyoruz" ifadelerini kullandı.
Ekonominin yaklaşık olarak yüzde 70'ini oluşturan tüketici harcamaları 2012 yılının ilk 3 ayı boyunca yüzde 2.2 genişledi. MasterCard bu çeyrekte yüzde 8.8 ilerleyerek, 70 firmanın bulunduğu Standard & Poor's 500 Bilgi Teknoloji endeksindeki yüzde 6.2'lik düşüşün üstesinde gelmiş oldu. 
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)