BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMastercard siber riskle mücadelede yapay zeka kullanacak----

Mastercard siber riskle mücadelede yapay zeka kullanacak

Mastercard siber riskle mücadelede yapay zeka kullanacak
30 Ekim 2020 - 17:01 www.finansgundem.com

Mastercard, bankaların sistemlerindeki siber riskleri değerlendirmesi ve güvenlik açıklarının önüne geçmesi için yapay zeka temelli yeni bir sistem sunuyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Mastercard bankaların sistemlerindeki siber riskleri değerlendirmesi ve güvenlik açıklarının önüne geçebilmesine yardımcı olmak için, yapay zeka temelli yeni bir sistem sunuyor. Mastercard’ın 2020’nin ilk dönemlerinde satın aldığı RiskRecon’un özelliklerinden faydalanarak, Cyber Secure adı verilen sistemin yapay zekası birden çok kamusal ve şahsi veri kaynaklarını bir araya getiriyor.

Daha sonra, bu verileri 40 güvenlik ve altyapı kriterine göre değerlendiriyor. Ardından her bir savunmasız alanı tespit ederek bunların etkisini ve önemini belirliyor. Finextra’nın haberine göre, analizi gerçekleştirerek siber risk oranını ortaya koyuyor ve öncelikli yol haritası çiziyor. Bu bilgi bankalar tarafından tehditleri ve açıkları tespit etmek ve önceliğini belirlemek için kullanılabileceği gibi, ticari müşterilerine yardımcı olmalarına da olanak tanıyor.

Mastercard’ın Siber Başkanı Ajay Bhalla, “bugün dünya 5,2 trilyon dolarlık bir güvenlik açığı problemiyle karşı karşıya. Bu da tüketici güvenine yönelik en büyük tehditlerden biri. Mastercard olarak, dolandırıcıların karşısında durmayı hedefliyoruz. Bankamız ve ticari müşterilerimiz için siber ortamın güvenliğini arttırmaya ve dönüştürmeye devam edeceğiz” dedi.

Açıklamasının devamında, “Cyber Secure ile, yapay zeka temelli siber özellikleri olan bir araç geliştirdik ve böylelikle, işyerleri ve tüketiciler için, her deneyimde güveni sağlayacağız” ifadesini kullandı.

Alternatif para ve ödeme sistemleri geliştirilecek

 

ABD hastaneleri sanal fidyecilerin saldırısı altında

 

Finans teknolojisine yeni düzenleme girişimi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)