BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaske ve dezenfektandan sonra oksijen tüpü de karaborsada----

Maske ve dezenfektandan sonra oksijen tüpü de karaborsada

Maske ve dezenfektandan sonra oksijen tüpü de karaborsada
20 Mart 2020 - 09:05 www.finansgundem.com

Türkiye'de korona virüs vakalarının ve ölümlerinin görülmesinin ardından maske, dezenfektan, kolonya için artan talebe yeni bir ürün daha eklendi. Oksijen tüpü ve makinaları da artan talep karşısında karaborsaya düştü.

Korona virüsün bulaştığı kişilerin akciğerlerinde büyük tahribatlara yol açarak ciddi anlamda solunum sıkıntısına neden olduğuna ilişkin paylaşılan bilgiler ve Çin'den sonra en fazla can kaybının yaşandığı İtalya'da maske, el dezenfektanları ve bakliyat gibi son günlerde virüs kaynaklı popüler hale gelen ürünlere bir yenisi daha eklendi.

İTALYA'DAKİ GÖRÜNTÜLER KORKUTTU

Dünya genelinde 8 bini aşkın kişinin ölümüne yol açan korona virüs sonrasında okisjen makinaları ve tüpleri çok sayıda ülkede adeta karaborsaya düşmüş durumda.

Türkiye'de ise özellikle İtalya'dan gelen son görüntüler sonrasında söz konusu ürünlere olan ilgi zirve yaptı.

Ttıbbi gazlar alanında faaliyet gösteren şirketlerden birinin yetkilisi olan Hüseyin Öksüz'ün verdiği bilgilere göre; korona virüsün Türkiye'de görülmesiyle birlikte oksijen tüplerinde de ciddi anlamda talep patlaması yaşanıyor. Yeni Şafak'tan Kenan Biter'in haberine göre kendilerine gelen taleplere şu an itibariyle yetişmediklerini kaydeden Öksüz, son günlerde telefonların susmadığını sadece bir gün içerisinde 20'den fazla kişiye oksijen tüpü sattıklarını belirtti.

Tüpleri profesörlerden iş insanlarına farklı profillerde çok sayıda kişinin aldığının da altını çizen Öksüz, alım amaçlarının ise olası bir risk halinde kendileri ve ailelerini güvence altına almaya çalışmak olduğunu kaydetti.

ÇİN'DEN GELMEYİNCE FİYATLAR ARTTI

Oksijen tüplerinin Çin'den geldiğini ancak korona virüs salgını nedeniyle bu yönde bir alımında gerçekleşmemesinden kaynaklı iç piyasadaki tüplerin fiyatlarında artış olduğunu kaydeden Öksüz, an itibariyle 400 TL civarında satılan bir tüpün fiyatının ise 650 TL'ye kadar satılabildiğini söyledi.

20 BİN TL'YE KADAR MAKİNA VAR

Oksijen tüplerinin yanı sıra koronavirüs salgının ile ortamdaki havadan oksijen üreten makinalara da ciddi bir talebin olduğunu aktaran Öksüz, oksijen makinalarının fiyatlarının ise 2500 TL'den başlayıp 20 bin TL'ye kadar çıktığını kiralarının ise aylık 400 ile 600 TL arasında olduğunu dile getirdi.

MERDİVEN ALTI ÜRETİME DİKKAT!

Makinalardaki oksijenin saflık oranının yüzde 90-93 seviyesinde olduğunu tüplerdekinin ise yüzde 99'a kadar ulaştığını söyleyen Öksüz, bu alanda ortaya çıkan ilgi sonrası kimi kötü niyetli kişilerin merdiven altı üretim yaptıklarına da dikkat çekerek, bu tarz tüplerin ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğine de vurgu yapıyor.

Bazı maskelere reçete şartı geliyor

Koronavirüs'ten 4. can kaybı! Toplam vaka 359'a yükseldi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)