BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaske kullanımı daha ne kadar sürecek?----

Maske kullanımı daha ne kadar sürecek?

Maske kullanımı daha ne kadar sürecek?
25 Mart 2021 - 14:02 www.finansgundem.com

Son bir yıldır hayatımızda yer edinen maskeleri kullanmayı ne zaman bırakacağız? Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Rıdvan Karaali konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Daha önce de Asya ülkelerinde ortaya çıkan SARS virüsü sonrasında bu ülke vatandaşlarında salgın sonrasında maske kullanımının alışkanlık haline geldiğini söyleyen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Rıdvan Karaali, ülkemizde de bu alışkanlığın uzun yıllar süreceğini belirtti.

Vatandaşlar da maske kullanımına alıştıklarını ve ilerleyen yıllarda da maske kullanma alışkanlığını sürdüreceğini söyledi.

"AŞILAMA BELİRLİ BİR DÜZEYE ULAŞMADAN MASKEYİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Pandemide aşılamanın belirli bir düzeye ulaşmadan maskesiz bir hayatın düşünülemeyeceğini ifade eden Dr. Rıdvan Karaali, "2021 yılı için şimdiye kadar olduğu gibi devam edecek. Avrupa'dan gelen haberler salgının üçüncü dalgasının başladığı yönünde. Ülkemizde de vakalarda da artış var. Hastaneye henüz yansımasa da önümüzdeki mart ve nisan ayı bu açıdan dikkat etmemiz gerekecek. Aşılamanın toplumun belli bir düzeyine ulaşana kadar bahsettiğimiz önlemlere uymaya devam edeceğiz. Bu sadece ülkemizdeki aşılama için de yeterli değil, dünya genelinde ülkelerde aşılama belirli bir düzeye gelene kadar mevcut önlemlere devam etmeliyiz" dedi.

Öte yandan, özellikle dönemsel salgın zamanlarında enfeksiyonların bulaş riskini düşürmesi nedeniyle maske kullanımının önemine değinen Dr. Karaali, "Geçmişe baktığımızda SARS, 2002-2003 yılında Çin'de çıktığında o dönemdeki Asya ülkelerinde mevsimsel salgın dönemlerinde maske kullanım alışkanlığının olduğunu gördük. Dolayısıyla bu kadar ses getiren koronavirüs sonrasında belki de yıllarca toplumda belirli bir kesimi kalabalık alanlarda salgın dönemlerinde maske kullanmaya devam edecek. Bundan sonraki yaşantımızda daha haşır neşir olacağız.

Asya ülkelerinde daha çok kalabalık yoğun toplu taşımada, AVM'de, toplantı alanlarında 2002'den beri maske takma alışkanlığının devam ettiğini gördük. Bizim ülkemizde ekim-kasım ve mart-nisan ayları salgın dönemdir. Bir varsayım çıkarırsak pandemi sonrası maske alışkanlığı devam edecektir. Salgın döneminde maskenin önemi kanıtlandığı için hastalığı geçirmiş, çevresinde görmüş kişiler bu kaygıyla maske kullanacaklardır" diye konuştu.

Meksika burun maskesi tasarladı

 

Almanya'da maske skandalı büyüyor

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika25 Mart 2021 14:36

    Lebaleb alanlarda maskeyi  60 yaş üzeri ömür boyu kullanır.

  • Erol g.25 Mart 2021 14:34

    GEÇEN YIL MASKE SATISI YASAKLANMIŞTI INSANLARDA TAKMAK IÇİN MASKEYE PARAYLA DAHİ ULAŞAMIYORDU 65 YAŞ ÜSTÜNE HAFTALIK 5 MASKE GÖNDERILECEK DENDİ 22 MAYIS 2020 TARİHİNDE BİR DEFAYA MAHSUS SADECE BİR HAFTALIK 5 ADET MASKE*KOLONYA GELDİ IZMIRDE BELEDİYE ÜCRETSİZ MASKE DAĞITMAYA BAŞLAMASA MARKETLERDE MASKE SATIŞINA IZİN VERİLMESE BUGÜN KORONADA DÜNYA REKORTMENİ OLURDUK