BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMary Daly, enflasyon konusunda zafer ilan etmek için erken dedi----

Mary Daly, enflasyon konusunda zafer ilan etmek için erken dedi

Mary Daly, enflasyon konusunda zafer ilan etmek için erken dedi
11 Ağustos 2022 - 08:20 www.finansgundem.com

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Temmuz ayı enflasyon rakamlarının ardından yaptığı değerlendirmede Fed'in enflasyon ile mücadelesinde "zafer ilan etmesi" için çok erken olduğunu söyledi.

ABD'de, resesyon ve enflasyon ikilemi faiz politikası konusunda çeşitli fikirlere sebep oluyor. Bu konuyla ilgili San Francisco Fed Başkanı Mary Daly'in yaptığı açıklamalarda eylül ayında yapılacak Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında faizin üçüncü kez 75 baz puan artırılması olasılığını dışlamadığını belirten Daly, bununla birlikte Fed'in daha yavaş bir faiz artırımına gitmesini destekleyebileceğinin de işaretini verdi. 

Daly, demecinde, "Tüketicilerin ve işletmelerin biraz rahatladığına işaret eden aylık bazda veriler iyi haber, ancak enflasyon hala çok yüksek ve bizim fiyat istikrarı hedefimize yakın değil. Çekirdek fiyatlar, hizmet enflasyonunda artışın öncülüğünde hala yükseliyor. Bu nedenle enflasyon konusunda zafer ilan etmek istemiyoruz. Henüz bunu yanmaya yakın değiliz" diye konuştu. 

Fed'in yıl sonuna kadar faizi yüzde 3,5'in hemen altında bir seviyeye yükseltmesi gerektiği görüşünü devam ettiren Daly, ancak talebi düşürmek için çok agresif şekilde hareket etme konusunda temkinli olduğu mesajını verdi. 

ABD faizleri yükselişte

 

ABD faizleri için dikkat çeken tahmin

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)