BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMart ayında tam 4.7 milyon ABD'li silah için başvurdu----

Mart ayında tam 4.7 milyon ABD'li silah için başvurdu

Mart ayında tam 4.7 milyon ABD'li silah için başvurdu
02 Nisan 2021 - 02:32 www.finansgundem.com

ABD'de, ateşli silah alırken gereken sabıka kaydı için yapılan başvuruların, "bir düzineden fazla insanın silahlı saldırılar neticesinde hayatını kaybettiği mart ayında rekor seviyeye ulaştığı" bildirildi

ABD'de Biden yönetiminin silah satışlarının zorlaştırılması için Kongre'ye talimat verdiği Mart ayında silah ruhsatı için rekor başvuru meydana geldi.

CNN'in Federal Soruşturma Bürosundan (FBI) elde ettiği bilgiye göre, geçen ay yaklaşık 4,7 milyon ABD'linin, silah satın alırken istenen adli sicil kaydı almak için başvurduğu; bu rakamın, şubat ayına göre yüzde 36 artış gösterdiği belirtildi.

Sabıka kaydı başvurularının, Atlanta ve Colorado'nun Boulder şehirlerinde bir düzineden fazla insanın silahlı saldırılarda ölmesi üzerine, ABD Temsilciler Meclisinde silah satışlarının zorlaştırılmasına yönelik tasarıların onaylandığı döneme denk gelmesi dikkati çekti.

Kovid-19 yardım çekleri silah satışlarına mı gitti

Haberde, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını kapsamında federal hükümetin dağıttığı binlerce dolarlık maddi desteğin, ABD'lileri silah alımına yönlendirip satışları artırmış olabileceğine işaret edildi.

Temsilciler Meclisi 11 Mart'ta, tüm silah satışları ve transferleri için sabıka kaydı kontrollerini arttıran iki silah kontrol yasasını onaylamış, ABD Başkanı Joe Biden da 22 Mart'ta Boulder'da bir polis memuru dahil 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırının ardından silah kontrol yasasını desteklediğini açıklamıştı.

Tasarıların yasalaşması için ABD Senatosunda 50 Demokrat ve en az 10 Cumhuriyetçi Senatörün desteği gerekiyor.

ABD'de silahlı saldırı: Çok sayıda ölü var

 

ABD'de silahlı kavga: Ölü ve yaralılar var

 

ABD'de silahlı saldırı! Çok sayıda ölü var

 

ABD'de silahlı saldırı: 5 kişi öldü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)