BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMars'ta su bulundu----

Mars'ta su bulundu

Mars'ta su bulundu
09 Haziran 2013 - 12:51 www.finansgundem.com

NASA tarafından Mars yüzeyinde araştırma yapmak için gönderilen Opportunity aracı, gezegende su olduğuna dair verilere ulaştı.

Mars dünyadaki yaşama alternatif olabilecek mi? İşte bu sorunun cevabını bulabilmek için Mars gezegeni üzerinde NASA tarafından Opportunity aracı incelemeler yapmaya devam ediliyor. NASA’nın gönderdiği Opportunity aracı, daha önce Curiosity aracı tarafından tespit edilen eski dönemlerde Mars’ta su olduğuna dair verileri ispat edecek delillere ulaştı.
Curiosity aracı mart ayında, Mars doğal çevresinin hayata uygun olduğu ve gezegendeki suyun geçmişte neredeyse içilebilecek derecede olduğuna yönelik deliller bulmuştu. Opportunity de bu bilgileri doğruladı.

Misyon şefi Steve Squyres yapığı açıklamada “Bu içebileceğimiz bir suydu” dedi. Steve Squyres, daha önce bulunan su izlerinin kükürtlü asite benzediğini söyledi.
Squyres “Bu sonuç, tüm misyon süresince elde ettiğimiz en büyük buluş niteliğindedir” dedi. Opportunity, araştırmalara devam etmek için Mars’ın Solander Point denilen bir bölgesine doğru ilerliyor. Bu bölgede jeolojik olarak ilginç çoklu katmanlı bir yüzey bulunuyor.
Opportunity, Mars’ta incelediği beş kraterden en büyüğü olan Endeavour’da 2011 yılında milyarlarca yıl öncesine ait mineral kalıntıları bulmuştu.

Mars ekvatorunun 2 derece güneyinde yer alan Meridiani Planum düzlüğünde bulunan 22 km genişliğindeki Endeavour kraterinde incelediği kayaların yüzeylerini fırçasıyla defalarca temizleyen Opportunity, en son deneylerde alüminyum içeriği zengin, kil mineralleri ortaya çıkardı. Analizler, minerallerin pH seviyesi nötr olan suda oluştuğuna işaret etti.
Discovery News’in verdiği bilgiye göre, kil, suyun kayalarla etkileşime girmesiyle oluşuyor. Farklı kayalardan farklı killer meydana gelirken, bu farklılığa pH derecesi farklı; asitli, nötr veya tuzlu su sebep oluyor.
 
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)