BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMarmaris’te dolu, Fethiye’de hortum----

Marmaris’te dolu, Fethiye’de hortum

Marmaris’te dolu, Fethiye’de hortum
09 Ocak 2022 - 10:02 www.finansgundem.com

Dün akşam saatlerinde başlayan Dolu Marmaris sokaklarını beyaza bürüdü. Fethiye 'de de etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, 20 dakika süren dolu yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. İlçe sokak ve caddeleri dolu nedeniyle beyaza büründü. Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı dolu yağışında maddi hasarlar meydana geldi.

Marmaris İlçesi'nde, devam eden aralıklı kuvvetli yağmur saat 23.15 sıralarında doluya döndü. Nohut büyüklüğünde 20 dakika boyunca kuvvetli dolu yağışı nedeniyle sokak ve caddeler de yoğun su birikintileri oluştu. İçmeler Mahallesi, İçmeler-Turunç ile Asparan-Hisarönü Mahallesi arasındaki Karayolu'nda yazın yanan orman alanları nedeniyle çıplak kalan dağ eteklerinden inen çamurlu sular taşkına neden oldu. Dağlardan düşen kaya parçaları nedeniyle yol trafiğe kapandı. Polis ekipleri, Marmaris-İçmeler, İçmeler-Turunç ve Asparan Mevkii'ne gidiş-geliş yönünde trafiğe kapattı. Dolu nedeniyle ilçenin sokak ve caddeleri beyaza büründü. İlk belirlemelere göre dolu yağışı nedeniyle 13 araçta maddi hasar meydana geldi. Zabıta ve polis ekipleri ana cadde ile sokaklarda dolaşarak vatandaşların dışarı çıkmamaları için megafonla uyardı. Belediye temizlik ekipleri tıkanan rögarları açarak suların tahliye edilmesi için seferber oldu. Dolunun bitmesiyle yağmur devam etti. İçmeler ve Turunç Mahallesi'nde elektrik kesintileri meydana geldi. Kemeraltı, Çıldır Mahallesi ve Ketenci Kavşağı civarında tıkanan rögarlar nedeniyle küçük çapta su taşkınları yaşandı. Belediye ekipleri yaşanan olumsuzlukları gidermek için seferber oldu.

KAR GÖRMÜŞ GİBİ SEVİNDİLER

Dolu yağışı devam ettiği sıralarda bazı kişiler beyaza bürünen sokak ve caddelere çıkarak oyunlar oynadı. Doluyu ellerine alarak kartopu haline getirenler birbirlerine atarak dakikalarca ıslanmalarına aldırış etmeden oynadı. Kimi vatandaşlar evlerinin balkon pencerelerine çıkarak öz çekim yaptı.Vatandaşlardan Erden Ünver, “ 20 yıldır burada yaşıyorum böyle bir şey görmedim. 15-20 dakika boyunca dolu yağdı. Felaket bu her yeri sel bastı. İnanılmaz bir durumla karşı karşıya kaldık" dedi.



FETHİYE'DE HORTUM

Fethiye'de bugün akşam saatlerinde sağanak sonrası Kızılada'nın yarım mil kadar açıklarında oluşan hortum, heyecan yarattı. Hortumun görüldüğü anda bölgeden geçenler, o anları cep telefonu ile görüntüledi. Sosyal medyadan paylaşılan görüntüler büyük ilgi gördü.

Antalya için "sarı" uyarı: Şiddetli yağış geliyor

Kış tatiline gidenlere uyarı: Deniz tatilindeymişiz gibi güneş koruyucu kullanmalıyız

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)