BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMarmaray, Pekin ile Londra'yı bağlayacak----

Marmaray, Pekin ile Londra'yı bağlayacak

Marmaray, Pekin ile Londra'yı bağlayacak
25 Nisan 2013 - 15:02 www.finansgundem.com

TCDD Genel Müdürü Karaman, demiryolu ulaşım koridorunun, Marmaray Projesi ile Pekin ve Londra'yı bağlayacağını söyledi.

Son dönemdeki demiryolu sektöründeki gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, Marmaray'ın Londra'dan Pekin'e kadar kesintisiz demiryolu ulaşımını mümkün kılmasının yanı sıra İstanbul'un kent içi toplu taşımacılığına çok büyük yararlar sağlayacağını ve diğer ulaşım ağlarıyla entegre olacağını belirtti.
Karaman, şunları kaydetti:
"Demiryolu sektörünün güçlendiği bir Türkiye, sadece ulaşım sisteminde bir devrim gerçekleştirmeyecek, bunun yanı sıra dünya ekonomisinin ve enerji kaynaklarının adeta kalbi olan Orta Doğu, Orta Asya ve Uzak Doğu'ya önemli bir ulaşım alternatifi sunacak. 2014'e kadar tamamlanacak demiryolu hattı Filibe üzerinden Sofya ve Kuzeybatı Avrupa'ya gidecek, Türkiye üzerinden Edirne'den Kars'a, Tiflis'e, oradan Bakü'ye ve Orta Asya'ya uzanacaktır. Demiryolu ulaşım koridoru, Marmaray Projesi ile birlikte, Pekin ile Londra'yı birbirine bağlayacak."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)