BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa"Mark'a dönmek isteyen yok"----

"Mark'a dönmek isteyen yok"

Mark'a dönmek isteyen yok
21 Ağustos 2013 - 12:55 www.finansgundem.com

Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann, euro birliğinden çıkış gibi bir düşünceleri olmadığını dile getirdi.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Almanya Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann, parasal birliğin üyelerin çıkabilecekleri ve yeniden gidebilecekleri bir kulüp olmadığını söyledi.
Weidmann, Euro Bölgesi'nden ayrılmanın ciddi etkileri olacağını dile getirirken, Almanya euro bölgesi üyeliğinde ayrılması halinde ağır dezavantajlar ile karşı karşılacağına değindi.
"Almanya'da Deutsche mark'a geri dönmek isteyen kimse yok" diyen Bundesbank başkanı ECB'nin tahvil alımının bankanın bağımsızlığını tehlikeye attığını belirtti.
Weidmann, Capital dergisine yaptığı açıklamada ECB'nin toplantı tutanaklarının yayınlanmasını memnuniyetle karşılayacağını söyledi.
Weidmann yaptığı açıklamada, "Daha fazla şeffaflık, kamuoyunun ECB kararlarını daha iyi anlamasına kesinlikle katkı yapacaktır. Eğer toplantılardan sonda tutanaklar yayınlanır ise bunu memnuniyetle karşılarım" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)