BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMardin'de 1 uzman çavuş şehit!----

Mardin'de 1 uzman çavuş şehit!

Mardin'de 1 uzman çavuş şehit!
02 Aralık 2015 - 20:59 www.finansgundem.com

Mardin’de PKK’lılar karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

Mardin’de PKK’lılar karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Saldırıda hem askeri araçtaki 6 asker ile o sırada yoldan geçen araçlarda bulunanlardan 3 kişi yaralandı. Yaralı askerlerden durumu ağır olan bir uzman çavuş yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Olay bugün saat 17.40 sıralarında Mardin- Midyat karayolunun 3’üncü kilometresinde meydana geldi. PKK’lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

Şiddetli patlamada hasar gören askeri araçta bulunan 6 asker ile o sırada yoldan geçen sivil araçlarda bulunanlardan 3 kişi yaralandı.

Saldırı haberinin duyulması üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslarla yaralılar Mardin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Saldırıda yaralanan 6 askerden durumu ağır olan 1 uzman çavuş hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu.

Diğer asker ve sivil vatandaşların tedavisi sürüyor. Yapılan incelemede PKK'lıların bombayı karayolu kenarındaki çöp konteynırına koydukları ve askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdikleri belirlendi. 

Güvenlik güçleri karayolunu ulaşıma kapatarak, bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. 

Karayolunda başka patlayıcı bulunup bulunmadığı da araştırılıyor.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Artuklu İlçesi'nde teröristler tarafından daha önce yola döşenen el yapımı patlayıcıyla askeri aracın geçişi sırasında gerçekleştirilen saldırıda bir askerin şehit olduğunu, 5 askerin de yaralandığını duyurdu.

Genelkurmay tarafından yapılan açıklamada yaralı askerlerin hayati tehlikesinin olmadığı ve hastanede tedavilerine başlandığı belirtilerek şöyle denildi: "02 Aralık 2015 tarihinde saat 17.20'de Mardin-Artuklu'da personeli taşıyan servis aracına Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından daha önce yola döşenen El Yapımı Patlayıcı ile saldırıda bulunulmuştur. Saldırıda kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, kahraman beş silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz"
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)