BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMardin ve Gaziantep'te büyük acı----

Mardin ve Gaziantep'te büyük acı

Mardin ve Gaziantep'te büyük acı
21 Ağustos 2022 - 13:16 www.finansgundem.com

Bütün Türkiye'yi yasa boğan trafik kazalarında hayatını kaybeden Mardin'de 19 ve Gaziantep'te 15 kişi son yolculuklarına uğurlandı. Mardin'deki törenlere İçişleri Bakanı Soylu da katıldı

Cumartesi günü kara yolları için 'kara' bir gündü. Aynı gün içinde sadece Gaziantep ve Mardin'de meydana gelen kazalarda 35 vatandaşımız hayatını kaybetti, Bugün, kaza kurbanlarına veda günüydü. 

Mardin'de büyük acı

Mardin'in Derik ilçesinde art arda yaşanan iki trafik kazasında hayatını kaybeden 19 kişinin cenazesi son yolculuğuna uğurlandı.

Üçyol mevkisinde dün meydana gelen ölümlü kazaya müdahale edenlere freni patlayan tırın çarptığı kazada hayatını kaybeden 19 kişinin otopsisi tamamlandı.

Ailelerine teslim edilen cenazelerden, İnan Berk, İbrahim Halil Has, İsa Ayebe, Ahmet Aktay, Ünal Ekinci, Bese Bağlayan, Mülkiye Acar, Hamit Akkoyun, Servan ve Mihriban Tanrısever, Fesih, Kemal ve Velat Dağ, İrfan Aktaş, Baran Açan, Hatip Denk ve Sitti Abun için Derik'te ayrı ayrı camilerde tören yapıldı.

Cenaze törenlerine, dün geceden bu yana ilçede bulunan, yaralıları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret eden, hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

Cenazeler, Bakan Soylu, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş ve AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya'nın katıldığı cenaze namazının ardından aile mezarlıklarında toprağa verildi.

​​​​​​​Bover Babur'un cenazesi ise merkez Artuklu ilçesinde, defnedildi.

Kazada yaşamını yitiren 2 çocuk annesi Necla Önen'in (30) cenazesi ise Diyarbakır'daki Mardinkapı Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Derik'te yaşanan trafik kazalarında polis memuru Yahya Ergin şehit olmuş, 19 kişi yaşamını yitirmiş, 6'sı ağır 26 kişi de yaralanmıştı.

Polis memurunun cenazesi Mardin'de düzenlenen törenin ardından memleketi Çanakkale'ye uğurlanmıştı.

Gaziantep'te yürekler burkuldu

Gaziantep’te meydana gelen feci kazada hayatını kaybeden 3 sağlık çalışanı Tuba Uzdilli, Abdullah Kütük, Halil Özden ve İHA Muhabiri Umut Yakup Tanrıöver için hastane bahçesinde cenaze töreni düzenlendi.

Sağlıkçılar Tuba Uzdilli, Adbullah Kütük ve Halil Özden'in cenazeleri Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesindeki, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan Mehmet Bozkurt (59), Mehmet Polat (57) ve Ahmet Polat'ın (29) cenazeleri ise Şehreküstü İtfaiyesi'ndeki törenin ardından Asri Mezarlıktaki Bahattin Nakiboğlu Camisi'ne götürüldü. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlardan Hacı Mehmet Özsoy'un cenazesi de aynı camiye getirildi.

Buradaki törene, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları, meslektaşları ile Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Tolunay, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Başsavcısı İsmail Karataş, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti milletvekilleri Derya Bakbak, Nejat Koçer, CHP milletvekilleri Bayram Yılmazkaya, İrfan Kaplan, MHP milletvekilleri Ali Muhittin Taşdoğan, Sermet Atay, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz, BBP genel başkan yardımcıları Bülent İspir, Murat Aslan, eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve diğer yetkililer katıldı.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar'ın öğle namazına müteakip kıldırdığı namazın ardından cenazeler asri mezarlıkta toprağa verildi.

Törende, yaşamını yitirenlerin yakınları tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. İtfaiyeci Mehmet Polat'ın kızı Eylül tabuta sarılarak "Sen beni çok sevdin, aşkım babam. Hadi yine kalk ve çiçeğim de bana" diye ağladı.

Gaziantep'teki trafik kazasında hayatlarını kaybeden gazeteciler son yolculuklarına uğurlandı

Gaziantep'te kaza yapan araca müdahale edenlere yolcu otobüsünün çarpması sonucu hayatlarını kaybeden İhlas Haber Ajansı (İHA) çalışanı Muhammed Abdulkadir Esen (25) ile Umut Yakup Tanrıöver (26), Gaziantep ve Şanlıurfa'da düzenlenen törenlerin ardından son yolculuklarına uğurlandı.

Tanrıöver'in cenazesi, Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesine bağlı Zeytinli Mahallesi'ne getirildi.

Burada düzenlenen törene meslektaşları ve yakınlarının yanı sıra İHA Genel Müdürü Hamit Arvas katıldı.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Tanrıöver'in naaşı, mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Esen için Şanlıurfa'da tören

Aynı kazada hayatını kaybeden Muhammed Abdulkadir Esen ise memleketi Şanlıurfa'da defnedildi.

Esen'in cenazesi Gaziantep'ten alınarak Şanlıurfa'da Yusuf Paşa Camisi'ne getirildi.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Esen'in cenazesi Bediüzzaman Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine, Esen'in yakınları, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan ile Esen'in meslektaşları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Dün Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Nizip bölümünde kaza yapan bir araca müdahale etmek için güvenlik şeridinde bulunan ekibe ve araçlara, kaza yerinden 150 metre geride devrilerek kayan Özel Diyarbakır Seyahat'e ait 33 SR 157 plakalı yolcu otobüsü çarpmış, kazada, aralarında itfaiye erleri Mehmet Bozkurt (59), Mehmet Polat (57), Ahmet Polat (29), sağlık personeli Tuba Uzdilli, Abdullah Kütük, Halil Özden ile İHA çalışanı Muhammed Abdulkadir Esen (25) ile Umut Yakup Tanrıöver'in de (26) bulunduğu 15 kişi hayatını kaybetmiş, 31 kişi de yaralanmıştı.

Gaziantep'teki kazada yaralananlardan 5'inin durumu ağır

 

Erdoğan'dan Mardin'deki kaza için taziye mesajı

 

Mardin'de freni patlayan TIR kalabalığa daldı: Ölü ve yaralılar var

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)