BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaraton'daki patlama terör saldırısı mı?----

Maraton'daki patlama terör saldırısı mı?

Maraton'daki patlama terör saldırısı mı?
16 Nisan 2013 - 10:53 www.finansgundem.com

Amerika'da Boston Maraton’unda düzenli bombalı saldırılar sonucu 3 kişi öldü, 147 kişi yaralandı

ABD’nin Boston kentindeki maratonun bitiş çizgisi yakınlarında meydana gelen iki ayrı patlamada yaralananların, sporcular için kurulmuş sağlık çadırlarına taşındığı belirtildi.
Boston polisi, Boston Maratonu’nun bitiş çizgisi yakınlarında art arda meydana gelen 2 patlamada, ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 147'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.
Yetkililer, birkaç saniye arayla meydana gelen kuvvetli patlamaların nedenini araştırıyor.
TERÖR SALDIRISI İHTİMALİ YÜKSEK
Patlama bölgesindeki incelemelerini sürdüren polis kaynaklarına göre kesin olan bir diğer bilgi de, olay yerine yakın bir bölgedeki bir otel yakınında patlamamış bir bomba bulunduğu. Bu bomba, patlamaların bir terör saldırısı olma ihtimalini güçlendiriyor.
GÖZALTI YOK
Boston Maratonu’ndaki patlamalarda ölenlerin sayısının 3’e çıktığı, 17’si ağır 147 kişinin yaralandığı belirtildi.
Boston Emniyet Müdürü Edward F. Davis, düzenlediği basın toplantısında, yaralıların net sayısının ve sağlık durumlarına ait detayların tespit edilme çalışmasının halen sürdüğünü, net bilgileri yarın sabah verebileceklerini söyledi.
Davis, olayın meydana geldiği bölge ve çevresinin inceleme sebebiyle kapatıldığını, yürütülen soruşturma yüzünden halkın normal yaşamına dönmesinin birkaç günü bulabileceğini kaydetti.
Bazı basın organlarında şüphelilere ilişkin bilgiler yer aldığını kaydeden Davis, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını, sorgulanan bazı kişiler olmasına karşın henüz gözaltında kimsenin bulunmadığını dile getirdi.
Bu arada, ölenler arasında 8 yaşında bir çocuğun da bulunduğu öğrenildi. Öte yandan, polisin patlamadan önce bölgeye girmeye çalıştığı tespit edilen bir kamyoneti ve siyah sırt çantalı bir kişiyi konuyla ilişkili olarak aradığı iddia edildi.
5 DÜZENEK DAHA BULUNDU
Boston'daki iki patlamanın ardından bitiş çizgisine yakın, 5 ayrı patlama düzeneğinin daha bulunduğu ve bunların etkisiz hale getirildiği açıklandı.
Obama: Saldırganları bulacağız
ABD Başkanı Barack Obama, Boston’daki patlamaları kimin ve neden gerçekleştirdiğini hala bilmediklerini ama kesinlikle bulacaklarını söyledi.
Obama, patlamalarla ilgili İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano ve FBI Direktörü Robert Mueller’den brifing almasının ardından Beyaz Saray’da açıklama yaptı.
Olaya müdahalenin ve takibin sürdüğünü belirten Obama, olayla ilgili iç güvenlik ekibinden brifing aldığını, bunun yanında Massachusetts Valisi Deval Patrick ve Boston Belediye Başkanı Tom Menino ile telefonda görüşüp, gerekli tüm desteği vereceklerini ilettiğini kaydetti.
Obama, tüm Amerikan halkının Bostonluların yanında olduğunu dile getirerek, bugün eşi Michelle Obama ile dualarının, yakınlarını kaybedenler ve yaralılar için olduğunu söyledi.
Gerekirse ABD genelindeki güvenlik önlemlerini artıracaklarını bildiren Obama, olayla ilgili hala tüm soruların cevaplarını bilmediklerini vurguladı.
Obama, "Saldırıyı kimin ve neden yaptığını hala bilmiyoruz ve tüm gerçeklere ulaşmadan insanlar hemen bir sonuç çıkarmamalı. Ama şundan bir şüpheniz olmasın ki bunu kimin yaptığını ve neden yaptığını bulacağız ve adalet önüne çıkaracağız ama kesinlikle kimin yaptığını ve niçin yaptığını bulacağız ve adalet önüne çıkaracağız" dedi.
FBI olayı "terörist saldırısı" olarak değerlendirirken, Obama’nın konuşmasında "terör" ifadesini kullanmaması dikkati çekti.   
BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ
Patlamaların ardından ülkede bayraklar yarıya indirildi. Başkent Washington’da ve New York'ta sıkı güvenlik tedbirleri alındı.
Yerel saatle 14.45 sıralarında gerçekleşen patlama, maraton kazananlarının bitiş çizgisini geçmesinden yaklaşık iki saat sonra meydana geldi. Yetkililer bombanın 2 saat önce patlaması durumunda çok daha kötü bir tabloyla karşı karşıya gelinebileceğini ifade ediyor. Olayın yaşanmasından kısa süre sonra Beyaz Saray yetkilileri ABD Başkanı Barack Obama’nın konudan haberdar olduğunu ve ilgili kurumlara gerekli direktifleri verdiğini söyledi. Ancak saatler ilerledikçe ölü haberlerinin gelmesi ve artan yaralı sayısı üzerine Obama’nın açıklama yapacağı duyuruldu.
İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano ve FBI Direktörü Robert Mueller’dan bilgi alan Obama, yaptığı konuşmada olayı kimin ve neden gerçekleştirdiğini henüz bilmediklerini ama failleri kesinlikle bulacaklarını söyledi. Obama’nın, FBI ve bazı Beyaz Saray yetkililerinin aksine patlamalar hakkında ‘terör saldırısı’ ifadesini kullanmaması dikkat çekti.
WASHİNGTON TEYAKKUZDA
Washington’ın patlamaya ilk tepkisi Beyaz Saray’ın önündeki yolun kapatılması oldu. Araçların geçişine zaten kapalı olan yolda güvenlik şeridi oluşturularak halkın geçişine de izin verilmedi. Gizli Servis elemanları Beyaz Saray’ın etrafında zırhlı araçlarla sürekli tur attı. Bölgedeki polis sayısı artırıldı. Güvenlik önlemleri artan şehirde herhangi bir organizasyon ise iptal edilmedi. Belediye Başkanı Vincent C. Gray, bugün yapılması planlanan ‘Kurtuluş Günü’ organizasyonunda bir değişiklik olmayacağını, vatandaşların Pennsylvania Caddesi’nde gerçekleşecek geçit töreni kutlamalarına katılabileceğini bildirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)