BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporMaradona'ya ağır fatura----

Maradona'ya ağır fatura

Maradona'ya ağır fatura
19 Ekim 2013 - 16:23 www.finansgundem.com

İtalya'da oynadığı dönemde vergi kaçakçılığı yağtığı gerekçesiyle efsane futbolcuya ihtar çekildi

İtalyan maliyesi, ülkede futbol oynadığı dönemden kalma kazancından ödemesi gereken vergiyi vermediği gerekçesiyle Maradona'nın peşini bırakmıyor.
Arjantinli dünyaca ünlü eski futbolcu Diego Armando Maradona, birtakım etkinliklere katılmak için geldiği İtalya'da, 1984 ve 1991 yılları arasında iki Serie A şampiyonluğu kazandırdığı Napoli'de oynadığı dönemde vergi kaçırdığı gerekçesiyle maliye tarafından ihtar yedi.
Kendisi adına düzenlenen bir tanıtıma katılmak ve eski takımı Napoli'nin Roma ile oynadığı maçı izlemek üzere İtalya'da bulunan 52 yaşındaki Maradona'ya, İtalyan vergi dairesi Equitalia tarafından vergi borcunu ödemesi hususunda ihtar çekildi. Equitalia yetkilileri, dün sabah ayak bastığı Milano'da bulunan eski yıldız futbolcuya ulaşarak 39 milyon avronun üzerindeki vergi borcunu ödemesi adına düzenlenen ihtarnameyi iletti.
Maradona, ihtarnameyi aldığına ilişkin imzayı avukatı Angelo Pisani'nin vekaletinde atarken, belgenin geçerlilik süresinin 6 ay olduğu ve bu sürenin bitiminde ikinci bir uyarının söz konusu olacağı belirtildi.
İtalyan haber ajansı ANSA'ya konuşan Maradona, ülkedeki vergi sisteminden dolayı "acı çektiğini" vurgulayarak, "İnsanlara zarar vermeden, onlara sadece sevgimi ve sportif bir gösteriyi hediye ettim ama bazı kötü şeyler sürüyor" şeklinde konuştu.
İtalyan vergi dairesi ile Maradona arasındaki bu sorunun geçmişi ise Arjantinli futbolcunun vergi ödemesinde usulsüzlük yaptığının resmi olarak bildirildiği 1999 yılına dayanıyor. Dünyanın en yetenekli futbolcuları arasında gösterilen Maradona'nın vergi borcunun o dönemin parasıyla 60 milyon liret olmasına rağmen bazı cezaların eklenmesi, geç ödeme isteği gibi taleplerin ardından yaklaşık 40 milyon avroya ulaştığı vurgulanıyor.
Maradona, bu gezisi sırasında ülkenin önde gelen spor gazetesi La Gazzetta dello Sport'a, dünya futboluna ilişkin önemli açıklamalar da yaptı.
FIFA'yı futbolun dinamizminden anlamayan yaşlıların yönettiğini savunan Diego Maradona, gelecek yıl Brezilya'nın ev sahipliği yapacağı Dünya Kupası'nı, Güney Amerika'dan bir takımın kazanacağı öngörüsünde bulundu.
Maradona, eski takımı Napoli'nin Roma'ya 2-0 yenildiği maçı Olimpiyat Stadı'nın protokol tribününden takip ederken, maç çıkışında gazetecilere, "Kaybettik. Ne yazık ki ben artık oynamıyorum" şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)