BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMansur Yavaş: 110 günlük suyumuz kaldı----

Mansur Yavaş: 110 günlük suyumuz kaldı

Mansur Yavaş: 110 günlük suyumuz kaldı
05 Ocak 2021 - 21:53 www.finansgundem.com

Mansur Yavaş "Baraj doluluğumuz yüzde 20’ye düştü ve 110 günlük suyumuz kaldı" açıklamasında bulundu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Baraj doluluğumuz yüzde 20’ye düştü ve 110 günlük suyumuz kaldı" bilgisini verdi.

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü (ASKİ) Erdoğan Öztürk'ün Ankara'da su tüketimine ilişkin bir videosunu aktaran Mansur Yavaş paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Baraj doluluğumuz %20'ye düştü ve 110 günlük suyumuz kaldı. Meclise taşıyacağımız Kademeli Su Faturası uygulaması kabul edilirse; Sosyal yardım alanlara 10 tona kadar ton başı su ücreti 1 TL, Yüksek tüketimi önlemek için 10 m³ üstü kullanıma kademeli fatura artışı olacak."

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ABB Başkanı Mansur Yavaş, su tüketimindeki israfın önüne geçilmesi amacıyla “Kademeli Su Faturası” konusunu meclis toplantısı gündemine taşıyacak. Uygulamanın hayata geçirilmesi durumunda sosyal yardım alan ailelere suyun metreküp birim fiyatı 1 TL’ye indirilecek. Tarifeye göre, 10 metreküp ve üzeri su kullanan aboneler 7,5 TL, 15 metreküp ve üzeri su tüketimi yapan aboneler ise 9 TL ödeyecek.

İstanbul'da 6 ilçede 30 saatlik su kesintisi

 

ETİKETLER :