BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaManşette öne çıkanlar: Kurlar yatay seyirde ----

Manşette öne çıkanlar: Kurlar yatay seyirde

Manşette öne çıkanlar: Kurlar yatay seyirde
30 Temmuz 2021 - 09:19 www.finansgundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,4850 liradan, euro 10,0850 liradan güne başladı. Yurt içinde dış ticaret istatistikleri ve turizm verileri, yurt dışında ABD verileri takip edilecek

Serbest piyasada 8,4830 liradan alınan dolar, 8,4850 liradan satılıyor. 10,0830 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,0850 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,4950 lira, euronun satış fiyatı ise 10,0950 lira olmuştu.

Bugün yurt içinde dış ticaret istatistikleri ve turizm verileri, yurt dışında ABD verileri öne çıkıyor.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, ECB’nin korona virüsün yarattığı acil durumun sona erdiğini ilan ederken öncelikli odak noktasının tıbbi veriler olacağını söyledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global'in verilerine göre, ABD'de güçlü ekonomik toparlanma rekor sayıda şirketin kredi notlarının yukarı yönlü revize edilmesine yol açtı.

ABD Başkanı Joe Biden, korona virüsüyle mücadelede milyonlarca federal çalışan için yeni kurallar getiren bir dizi düzenleme açıkladı. Beyaz

Saray’da açıklama yapan Biden, federal çalışanlardan aşı olduklarını göstermelerinin isteneceğini, bunu yapmadıkları takdirde de zorunlu maske kullanımı, haftalık test, sosyal mesafe, iş seyahati kısıtlaması gibi kurallara tabi olacaklarını belirtti.

Hazine Bakanı Lütfü Elvan, KDV oran indirimlerinin süresinin 2 ay daha uzatıldığını belirterek, Türk Lirası mevduatlarındaki stopaj oran indirimlerinin süresinin de Eylül ayı sonuna kadar uzatıldığını açıkladı.

Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.'nin halka arzını onayladı. Halka arz fiyatı 17 TL olarak belirlendi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Ayın son iş günü her zaman olduğu gibi TÜİK tarafından dış ticaret istatistikleri yayımlanacak. TÜİK ayrıca Hizmet Üretici Fiyat Endeksi ve 2.çeyrek döneme ilişkin turizm istatistiklerini duyuracak (10.00).

Günün diğer turizm verisi ise Kültür ve Turizm Bakanlığının açıklayacağı yabancı ziyaretçi sayıları olacak (11.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ağustos ayına ilişkin iç borçlanma ve ihale programını açıklayacak.

Yapı Kredi Bankası, 6 aylık finansal sonuç raporunu açıklayacak.

YURT DIŞI GÜNDEM

Yurt dışında veri bakımından yoğun gün Asya piyasalarından başlayacak.

Güney Kore sanayi üretimi (02.00), Japonya perakende satışlar, işsizlik oranı, sanayi üretimi (02.50) öncelikle takip edilecek veriler olacak.

Avrupa piyasaları veri akışı Almanya'da yılın 2.çeyrek dönemine ilişkin GSYH rakamları ile başlayacak. Yılın ilk çeyreğinde Almanya'da GSYH dönemsel yüzde 1,8, yıllık yüzde 3,1 düşüş göstermişti.

Öğlen saatlerinde bu kez Euro Bölgesi GSYH rakamları izlenecek. Bölgede ilk çeyrekte GSYH dönemsel yüzde 0,3, yıllık yüzde 1,3 daralmıştı. Euro Bölgesinin diğer verileri öncü tüketici fiyatları ve işsizlik oranı olacak (12.00).

ABD'de kişisel gelir ve harcamalar (15.30), istihdam maliyet endeksi(15.30), Chicago PMI (16.45) ve Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi (17.00) izlenecek.

Fransa, Litvanya, Çekya, İspanya, Avusturya, İtalya, Portekiz, Hong Kong, Meksika ve Kanada, günün diğer GSYH verilerini açıklayacak ülkeleri olacak.

St.Louis Fed Başkanı James Bullard, konuşma yapacak (16.00).

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)