BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı HikayeleriManşetlerden inmeyen bankacı----

Manşetlerden inmeyen bankacı

Manşetlerden inmeyen bankacı
25 Ocak 2022 - 16:26 www.finansgundem.com

İngiltere’nin en tanınan bankacılarından António Horta-Osório, 2008 finansal krizinin ardından Lloyds’un toparlanmasına sağladığı katkıyla tanınıyor. Buna rağmen ünlü bankacının adı son dönemde ard arda gelen skandallarla anılmaya başlandı.

 FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

António Horta-Osório 2008 finansal krizinin ardından Lloyds’da yaptığı olumlu hamlelerle biliniyor olsa da, son dönemde adı skandallarla anılmaya başladı. Geçtiğimiz nisan ayında Credit Suisse’in liderliğini üstlenen Horta-Osório, İngiltere ve İsviçre’de korona virüs karantinası kurallarını ihlal etti. İsviçre’nin en büyük ikinci bankasında yönetim kurulu başkanlığının henüz dokuzuncu ayında, görevinden ayrılmak durumunda kaldı. Bankanın bazı çalışanları, yöneticinin istifasının çektiği dikkati şaşkınlıkla karşıladı.

Ancak Horta-Osório İngiltere’de oldukça tanınan bir isim.

2011 yılında Lloyds’un CEO’su olarak göreve başlayan Horta-Osório, bundan önce İspanya’nın bankacılık devi Santander’in İngiltere birimini yönetiyordu. Horta-Osório Lloyds’da göreve geldiğinde 47 yaşındaydı. Tenis oynamaktan oldukça keyif alan bankacı, geçtiğimiz yıl karantina kurallarını ihlal ederek Wimbledon tenis turnuvasına katıldı. Horta-Osório kariyerindeki ilk krizi, Lloyds’daki görevinin sekizinci ayında rahatsızlığı nedeniyle iki aylık izin kullanmasıyla yaşadı. Bu dönemde iki aylık izin Lloyds’un yönetim kurulunu sarsarak, birçok hissedarın CEO’nun geri dönüp dönmeyeceğini sorgulamasına neden oldu.

Bankacı daha sonra Lloyds’un oldukça zayıf bir pozisyonda bulunduğunu fark ettiğini açıkladı. Horta-Osório BBC’ye yapığı açıklamada, bankanın durumunun açıkça konuşulmasının, bankaya duyulan güveni sarsacağını dile getirdi.

Lloyds 2008 finansal krizinin zirvesinde, oldukça kötü bir konuma geldi. Banka daha sonra İngiltere hükümetinin 20,3 milyar sterlinlik kurtarma paketini aldı. Horta-Osório 2011 yılında bankanın yönetimine geldiğinde, Lloyds Euro Bölgesi’ndeki ve İngiltere’deki ekonomik krizle baş ediyordu. Göreve başlamasından bir kaç ay sonra Horta-Osório uykusuzluk sorunları yaşamaya başladı. Bunun ardından Psikiyatrist Dr. Stephen Pereira’dan destek aldı. Bu durum o dönemde şok etkisi yaratmış olsa da, olumlu sonuçlandı. Banka, çalışanları için kapsamlı bir zihinsel sağlık programı başlattı.

Horta-Osório ise 2020 yılında zihinsel sağlık ve finansal hizmetler alanındaki hamleleri nedeniyle şövalye ünvanı aldı. 2016 yılında evli ve üç çocuk babası olan Horta-Osório, evlilik dışı ilişkisiyle manşetlere yerleşti. Bunun ardından çıkan haberler nedeniyle Horta-Osório “pişmanlığını” dile getirdi.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Horta-Osório çalışma hayatında zihinsel sağlık için oldukça fazla adım atmış olsa da Lloyds’da on binlerce kişi işini kaybetti. Aynı zamanda bankada geçirdiği 10 yılın ardından, Horta-Osório’nun toplamda yaklaşık 60 milyon sterlin kazandığı ortaya çıktı. Ancak bu dönemde Horta-Osório bankanın karlılığını yeniden tesis etti ve hükümet bankada kalan son hissesini 2017 yılında yeniden sattı.

Bankanın yeniden özelleşmesinin gurur kaynağı olduğunu belirten Horta-Osório’nun Credit Suisse’den ani ayrılığı şaşkınlıkla karşılandı.

Morgan Stanley: ABD borsalarında yatırımcılar ateşle oynuyor

 

AB: Seyahat tedbirleri Kovid sertifikasına göre yenilensin

 

Powell yatırımcıların endişelerini nasıl yatıştıracak?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)