BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMann: Bir sonraki adım yine faiz artırımı yönünde olacak----

Mann: Bir sonraki adım yine faiz artırımı yönünde olacak

Mann: Bir sonraki adım yine faiz artırımı yönünde olacak
06 Şubat 2023 - 12:49 www.finansgundem.com

BoE Para Politikası Komitesi üyesi Catherine Mann Banka'nın bir sonraki adımının büyük olasılıkla yine faiz artırımı yönünde olacağını belirtti.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Para Politikası Komitesi üyesi Catherine Mann, Banka'nın gelecek toplantıda faiz oranlarını artırmasının, faiz artırımlarına ara vermesinden daha büyük olasılık olduğunu söyledi. 

Enflasyon için yukarı yönlü risklerin devam ettiğini belirten Mann, "Benim görüşüme göre, gereğinden az sıkılaştırmanın sonuçları, alternatifinden daha ağır olur" dedi.

Budapeşte'de konuşan Mann, "Rotada kalmaya devam etmemiz gerekli, benim görüşüme göre banka Faiz oranında bir sonraki adımın artırım yönünde olması, indirim veya sabit tutmadan hala daha olası" ifadelerini kullandı. 

BoE'nin en şahin üyelerinden biri olan Mann, "Enflasyon görünümümüz için riskler kayda değer şekilde yukarı yönlü"  ifadelerini de kullandı.

BoE Başkanı'ndan faiz açıklaması

 

BoE faizi 50 baz puan artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)