BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarMango Markets'tan 100 milyon dolar çalındı----

Mango Markets'tan 100 milyon dolar çalındı

Mango Markets'tan 100 milyon dolar çalındı
12 Ekim 2022 - 16:30 www.finansgundem.com

Solana tabanlı bir alım-satım ve borç verme platformu olan Mango Markets'tan 100 milyon dolar çalındı.

Yakın zamanda BNB Chain, 100 milyon dolar değerinde bir saldırıya uğradı. Üzerinden çok geçmeden bir diğer DeFi platformu olan Mango Markets’a da büyük bir saldırı düzenlendi.

Saldırı ilk olarak blokzincir güvenlik şirketi OtterSec tarafından tespit edildi. OtterSec, Twitter’da saldırganın Mango (MNGO) yerel token teminatının değerini manipüle ederek Mango Hazinesi’nden “büyük miktarda krediler” çektiğini açıkladı.

Mango Markets tarafından yapılan açıklamada, olayın bir oracle fiyat manipülasyon saldırısı yoluyla Mango Market'in yerel MANGO tokeninin fiyatındaki manipülasyonun sonucu olduğu açıklandı.

Platform, çalınan paraların dondurulması ve böylece hackerın daha fazla işlem yapmasının engellenebilmesi için “üçüncü taraflarla” görüşme halinde.

Bblockchain güvenlik firması Hacken'e göre, saldırgan önce platforma USDC'ye 5 milyon dolar yatırdı ve ardından anormal derecede büyük bir uzun pozisyon açtı. Bu, token fiyatının bir saatten daha kısa bir sürede yaklaşık %1000 yükselmesine neden oldu ve bu da aynı zamanda saldırganın hesabının teminat değerini yükseltti.

Saldırgan daha sonra Mango Market'in ödünç alma ve ödünç verme platformunda birden fazla tokenüzerinden büyük bir borç pozisyonu ödünç almak için hesabındaki bu manipüle edilmiş teminat değerini kullandı.

Dünyanın en büyük kripto hırsızlıkları

 

Portekiz'den kripto kazançlarına vergi

 

Visa destekli kripto banka kartı

 

Pentagon'dan kriptolara güvenlik incelemesi

 

Kriptoda siber saldırı! 160 milyon dolar çalındı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)