BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMaliyetler artsa da lüks tüketimden vazgeçilmiyor----

Maliyetler artsa da lüks tüketimden vazgeçilmiyor

Maliyetler artsa da lüks tüketimden vazgeçilmiyor
20 Ekim 2022 - 10:28 www.finansgundem.com

Pandemi kısıtlamaları kaldırıldıktan sonra, ünlü markaların satışları da arttı. Hermes, Louis Vuitton ve Christian Dior gibi önde gelen lüks tüketim markalarının satış rakamları, yaşam maliyetinin fazla olmasına rağmen artış gösterdi.

Çin’de pandemi kısıtlamaları kaldırıldı ve alışveriş merkezleri, mağazalar tekrar açıldı. Dünyanın en ünlü markalarından biri olan Hermes’in satışları kısıtlamalar kaldırıldıktan sonra tekrar artış gösterdi. Yaşam maliyetleri ne kadar fazla olursa olsun müşteriler lüks tüketimden vazgeçmedi.

Birkin ve Kelly çantalarının tasarımcısı Hermes'in satışları 3. çeyrekte analist tahminlerini aşarak yüzde 24 artışla 3,1 milyar dolara yükseldi.

Beklenti yüzde 15 artıştı. Markanın en büyük birimi olan deri ürünleri satışları yüzde 13 artarken Japonya hariç Asya'daki satışlar bu dönemde yüzde 34 oranında arttı.

Hermes açıklamasında Çin'de bazı mağazaların sağlık gerekçesiyle geçici olarak kapanmasına rağmen satışların güçlü biçimde arttığını belirtti.

Açıklanan rakamlar, yaşam maliyetlerindeki artışın perakende ve diğer tüketim mallarına talebi azaltırken lüks tüketim sektörünün dirençli kaldığını gösteriyor.

Bloomberg’in haberine göre;  Hermes dünyadaki ekonomik, jeopolitik ve parasal belirsizliklere rağmen orta vadede kârlılıkta artış beklediğini açıkladı. CFO Eric du Halgouet markanın 2023'te dünya çapında ürün fiyatlarında yüzde 5 ila 10'luk artış planladıklarını duyurdu. 2022'de artış oranı yüzde 4 olmuştu.

Geçen hafta Louis Vuitton ve Christian Dior gibi önde gelen lüks tüketim markalarının sahibi LVMH de tahminlerden iyi satış rakamları açıklamıştı. Paris merkezli şirketin satışları ABD'li tüketicilerin dolardaki yükselişle artan talebinden destek buldu.

Euler Hermes Grup’ta CEO değişikliği

 

‘Lüks ekonomisi’ farklı bir dünyada

 

Lüks konutta Rusların tercihi İstanbul, İzmir ve Bodrum

 

Ünlü Rus oligarkın lüks yatı Anna Marmaris'te

 

Patates ve soğan lüks yiyecek oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)