BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMaliye vergi konusunda halka danışacak----

Maliye vergi konusunda halka danışacak

Maliye vergi konusunda halka danışacak
06 Mart 2015 - 14:41 www.finansgundem.com

Maliye Bakanlığı, vergiyle ilgili taslakları toplumun ve ilgili tarafların görüşlerine sunacak

Maliye Bakanlığı, vergi düzenlemelerine ilişkin taslakları Başbakanlığa göndermeden önce internet sitesinden yayımlayarak, toplumun ve ilgili tarafların görüşlerine sunacak.

Onuncu Kalkınma Planı kapsamında hazırlanan Kamu Gelirlerinin Kalitesinin Artırılması Programı Eylem Planı verilerinden derlenen bilgiye göre, Maliye Bakanlığı vergi mevzuatına ilişkin düzenlemelerin, toplumun ve ilgili tarafların katkılarının alındığı bir süreç içinde gerçekleştirilmesi için harekete geçti.

Gelecek yılın sonuna kadar hayata geçirilmesi planlanan eylem planına göre, vergi düzenlemelerine ilişkin taslaklar, Başbakanlığa gönderilmeden önce yeterli bir süre boyunca Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü veya Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde yayımlanacak. Bu süreçte toplumun ve ilgili tarafların görüşlerinin alınmasına imkan sağlanacak.

Görüş ve öneriler için sistem oluşturulacak

Bakanlık, eylem planı kapsamında, yeni yürürlüğe giren vergi düzenlemelerine ilişkin uygulama safhasında görüş ve önerilerin alındığı bir sistemi de hayata geçirecek.

Gelecek yılın sonun kadar uygulamaya geçilmesi hedeflenen sistem ile vergi düzenlemesine muhatap kişi ve kurumların görüş ve önerileri de alınmış olacak.

"MÜGEB" yenilenecek

Maliye Bakanlığı, mükelleflere sunulan kalitenin artırılması amacıyla Mükellef Geri Bildirimi Sistemini (MÜGEB) de yenileyecek. MÜGEB'in bu yılın sonuna kadar daha verimli kullanılması amacıyla geliştirilmesi amaçlanıyor.

Bakanlık, hizmet kalitesini artırmak için mükellefle yüz yüze danışma, beyanname doldurma ve sorgulama hizmeti sunan mükellef hizmetleri merkezlerinin etkinliğini de artırmak istiyor. Bu kapsamda 2018 yılının sonuna kadar büyük şehirlerde mükelleflerin rahatlıkla ulaşabileceği il merkezlerinde, küçük şehirlerde ise vergi dairesi başkanlığı/defterdarlığı yapısı içinde mükellef hizmetleri merkezlerinin oluşturulması planlanıyor.

Bakanlık ayrıca sunulan hizmetler hakkında mükellef memnuniyetini ölçmek için periyodik olarak anketler uygulayacak ve sonuçlar, mükellef memnuniyetini artırma amacıyla kullanılacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)