BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMaliye TÜPRAŞ'a kamp kurdu----

Maliye TÜPRAŞ'a kamp kurdu

Maliye TÜPRAŞ'a kamp kurdu
26 Temmuz 2013 - 08:52 www.finansgundem.com

Maliye'nin TÜPRAŞ'ta başlattığı vergi kontrolü, envanter ve marker denetimi sürüyor

Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinin ilk sırasında yer alan TÜPRAŞ'ta başlatılan denetim ve inceleme sürüyor. Akaryakıt sektörünü takibe alan Maliye, TÜPRAŞ'a da baskın yaparken, vergi kontrolü, envanter sayımı ve marker olmak üzere 3 ayaklı bir inceleme yürütülüyor.
Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre, Maliye Bakanlığı, kıdemli, sektörde uzman vergi müfettişlerinden oluşan 10 kişilik özel bir ekiple, şirkete adeta kamp kurdu. Vergi müfettişleriyle birlikte 20'ye yakın emniyet görevlisi ve uzmanların katıldığı operasyonda, süreç marker sonuçları ve envanter sayımına göre şekillenecek.
MAHKEME KARARI VAR
Maliye'nin TÜPRAŞ baskınını Emniyet'ten gelen uyarı yazısı ile başlattığı ortaya çıktı. TÜPRAŞ'a emniyet görevlileri ile giden Maliye ekiplerinin bir sonraki durağı da yine İSO 500 listesinde ilk onda yer alan Aygaz oldu. Birçok sektörü incelediğini bildiren Maliye, Vergi Denetim Kurulu'nun mahkeme kararına dayanarak bazı mükelleflerin yasal merkezlerinde aramalı inceleme faaliyeti yaptığını açıkladı.
TÜBİTAK VE ODTÜ İN CELİYOR
OPET ve Tüpraş'ta akaryakıt incelemesi kapsamında ulusal marker denetimi gerçekleştirildi. Şüphe üzerine numune TÜBİTAK'ın Gebze'de bulunan laboratuvarına gönderildi. Aygaz ve TÜPRAŞ'tan LPG numunesi alınarak standart denetim yapıldığı belirtildi. LPG numunelerinin de ODTÜ laboratuvarına gönderildiği öğrenildi.
KOÇ HİSSELERİ BORSADA ERİDİ
Koç Holding'in 14 halka açık firması dün borsada denetim kabusu yaşadı. Hisselerin 1 günlük kaybı 1 milyar 767 milyon TL oldu. En fazla değer kaybı 913 milyon lirayla Koç Holding hisselerinde yaşanırken, ikinciliği 326 milyonla TÜPRAŞ aldı. Üçüncü sırada ise 325 milyon değer kaybıyla Tofaş yer aldı. Holding'in finans sektöründeki hisseleri ise arttı.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayat i Yazıcı: Denetim doğal
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, denetimlere ilişkin "Bunun çok doğal olduğu kanısındayım. Sonuçta bir şey yoksa neyle bağlantı kurarsanız kurun sorun olmaz. Eğer bir şey varsa, ister bağlantılı görün, ister görmeyin, ortaya çıkar" diye konuştu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız: Rutin bir inceleme
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, denetimi değerlendirdi. Bakan Yıldız, ulusal marker uygulamasını TÜPRAŞ ve bütün ithal mallara yaymak istediklerini, akaryakıt sektörü denetimlerindeyse kaygıya yol açacak herhangi bir durum olmadığını belirtti. Yıldız, sektörde kurumlar vergisiyle ilgili hâlâ gelinmesi gereken bir seviye olduğunu ifade etti. Yıldız, "Bir rutin incelemeyle alakalı. Bunun nedeni, akaryakıt sektöründe olası bir kaygıyı ortadan kaldırmak" dedi.
Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç yorum yapmadı
Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, "Gençliğimden beri peşinden koşuyorum" dediği ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na ait Hiawatha Teknesi'nin Rahmi M. Koç Müzesi'nde sergilenmesiyle ilgili yapılan toplantıda şirketlerine yönelik başlatılan denetimle ilgili sorulara yanıt vermedi. Rahmi Koç, "30 yıldır bu tekneye sahip olmanın hayalini kuruyorum. Satın almak için defalarca ilgili yerlere mektuplar yazdım" diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kenan fors26 Temmuz 2013 09:48

    İlahiyatçı islamcı ihsan eliaçık, kanal kanal gezip başbakanı diktatörlük, servet yığmak ve faiz lobisine 10 yıldır çalışmakla suçluyor.. en son mhp kanalı bengütürke çıktı ve akp ve tayyipi topa tuttu!. Tüpraşa baskın karizmayı kurtarma operasyonu, bilirkişi mahkeme, uzlaşma derken koçlar gibi bu işlerden sıyrılır üçgenciler.. fazla oldun ve polis devleti kurdun diye çoktan iktidardan indirdiler seni de uzatmaları oynuyorsun.. AB aleyhine dönen İngiltere de varsa gazete ilanlarına çıkmışlarsa, Eceviti de gazete ilanı ile düşürenleri hatırlayalım.. Memlekete yazık oluyor netekim..

  • hazal26 Temmuz 2013 08:56

    Gezi eylemlerinde otelini açarsın revir kurar çapulcuları kollarsan hükumette sana maliye teftişi yapar. Hükumetle ters düşenin sonu hep kötü oluyor.