BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Mali yardıma ihtiyacımız yok'----

'Mali yardıma ihtiyacımız yok'

'Mali yardıma ihtiyacımız yok'
26 Eylül 2013 - 13:08 www.finansgundem.com

Yunanistan Başbakan Yardımcısı Evangelos Venizelos, üçüncü kez mali yardıma ihtiyacı olmadıklarını açıkladı

Yunanistan Başbakan Yardımcısı Evangelos Venizelos, Atina'nın üçüncü kez mali yardıma ihtiyaç duymadığını, şu andaki  destekçilerini daha fazla yük altında bırakmadan borç koşullarını iyileştirerek ve muhtemelen gelecek yıl tahvil piyasasına geri dönerek ihtiyaçlarını karşılayabileceğini söyledi. Yunanistan'daki koalisyon hükümetinde aynı zamanda Dışişleri Bakanı olan Venizelos, Reuters ile New York'ta gerçekleştirdiği söyleşide şöyle konuştu:
"Borçları için yardım kabul etmenin her hükümet için nekadar zor bir durum olduğunu çok, çok iyi biliyoruz. Talebimiz borçlarımızdan kurtulmak için yardım değil; istediğimiz, kurumsal ortaklarımıza ek yük getirmeden, sorunsuz şekilde borçlarımıza yeni bir profil kazandırmak" dedi.
Yunanistan'ın altıncı yılına giren borç krizi, Euro Bölgesi'ni ve küresel finans piyasalarını sarsmış ve ülkeyi resesyona sürüklemişti.
Ülke için en büyük riskin Yunan halkının daha fazla finansal tasarrufa zorlanması halinde çıkabilecek toplumsal patlamalar olduğunu belirten Venizelos, "Yeni mali önlemler  uygulamak, ücretlerden ve emekli maaşlarından yeni kesintiler yapmak mümkün değil" dedi. Ulusal bazda işsizliğin yüzde 28'e yakın seviyede olduğu Yunanistan'da gençlerin yüzde 60 kadarı işsiz. Venizelos, "Burada bir neslin kaybedilmesi olasılığından söz ediyoruz" şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)