BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Mali teşviklere hala ihtiyaç var'----

'Mali teşviklere hala ihtiyaç var'

'Mali teşviklere hala ihtiyaç var'
26 Temmuz 2021 - 15:38 www.finansgundem.com

BoE: Parasal teşviklerin en azından birkaç çeyrek daha devam etmesine ihtiyaç var

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Para Politikası Komitesi üyesi Gertjan Vlieghe, parasal teşviklerin en azından birkaç çeyrek daha devam ettirilmesi taraftarı olduğunu söyledi.

Enflasyondaki cari yükselişin geçici olacağına inanmaya devam ettiğini ancak enflasyonun yüksek seyretmeye devam ettiği, COVID-19 vakalarında artışın sürdüğü ortamda parasal teşviklerin 2022 yılı ortalarına kadar devam etmesi gerektiğini ifade eden Vlieghe, "Cari parasal teşviklerin en azından birkaç çeyrek ve belkide daha uzun süre devam etmesinin uygun olmayı sürdüreceğini düşünüyorum" dedi.

London School of Economics'de konuşan Vlieghe, "Parasal sıkılaştırma uygun hale geldiğini, düşük nötr faiz oranı nedeniyle bunun çok büyük kısmına ihtiyacımız olmayacağından kuşkulanıyorum" dedi.

Virüs ve ekonomiye etkileri açısından henüz tehlikenin atlatılmadığını belirten Vlieghe, parasal sıkılaştırmaya başlamadan önce ekonominin kısa çalışma ödeneği uygulamasının son ermesi ile nasıl başa çıktığını görmek istediğini de vurguladı.

ABD’den seyahat sınırlaması kararı

UBS CEO’su kripto yatırımlarına ‘hayır’ dedi

Bakan Selçuk'tan LGS açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)