BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMali teşvik azalırsa ekonomi yavaşlar----

Mali teşvik azalırsa ekonomi yavaşlar

Mali teşvik azalırsa ekonomi yavaşlar
22 Ekim 2020 - 08:58 www.finansgundem.com

JPMorgan Asset Management: ABD'de 'Mali teşvik dopingi'nin azalmasının ardından 4. çeyrekte ekonomik toparlanma yavaşlayabilir

J.P. Morgan Asset Management'ın baş global stratejisti David Kelly, ekonominin pandemiden keskin bir geri sıçrama yaşar gibi göründüğünü, ancak gerçekte bunun "dopingli bir toparlanma" olduğunu söyledi.

Ekonomide ilk anda V-şekline benzeyen bir toparlanma gözlendiğini ancak, gerçekte bunun kesik bir V-şeklinde, yarım V olduğunun görüldüğünü söyledi.

Kelly, mali teşviklerin sağlandığı cesaretlendirme, canlanma yavaş yavaş tükendiğinde, büyümenin yeniden yavaşlayacağını savunarak, "Yaşanan durum bir ekonomik toparlanmaya benziyor, ancak bir çeşit dopingli toparlanma. Mali teşvik steroidi ortadan kalktığında ekonomi daha yavaş şekilde büyüyecek. Dördüncü çeyrekte üçüncü çeyrekte olduğundan çok daha yavaş şekilde büyüyecek" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)