BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMali şubeden Rus milyardere baskın!----

Mali şubeden Rus milyardere baskın!

Mali şubeden Rus milyardere baskın!
15 Nisan 2016 - 11:00 www.finansgundem.com

Mali şube Rus milyarder Mikhail Prokhorov'un ofisine baskın düzenledi

Rus milyarder Mikhail Prokhorov'un ofisi Rus mali şube polisleri ve düzenleyicilerin baskınına uğradı. Moskova'daki ofislerin neden araştırmaya alındığına dair bir neden açıklanmadı.

Bloomberg'de yer alan habere göre şirketin e posta üzerinden yaptığı açıklamada şöyle denildi:

"Vergi polisleri şu anda Onexim Group şirketlerinin ofislerinde arama yapıyor."

Onexim Group, Prokhorov'un varlıklarını yöneten bir şirket. Rus milyarder, ABD'li NBA takımı Brooklyn Nets başta olmak üzere bankacılık ve madencilik alanında bir çok yatırım olan, Rusya'nın en zengin iş adamlarının başında geliyor.

Şirketten yapılan açıklamada, Onexim Group'un Rusya kanunlarına uyumlu hareket ettiği ve araştırmada yetkililere gerekli yardımı sağlamaya hazır olduğu da ifade edildi.

Onexim'in ana binası Moskova'da bulunuyor. Durum nedeniyle adının açıklanmasını istemeyen bir şirket yetkilisi, şu anda neden şirketlerde arama yapıldığını bilmediğini söyledi.

Bloomberg'e konuşan Nomura International'ın Gelişen Ülkeler Stratejileri Araştırma Başkanı Tim Ash, "Bu arama Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in diğer oligarklara Rus kanunlarına göre hareket etmelerini gösteren bir uyarı niteliği taşıyor" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)