BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMalezyalı milyarderden Türkiye’de Suriyelilere özel yatırım hamlesi----

Malezyalı milyarderden Türkiye’de Suriyelilere özel yatırım hamlesi

Malezyalı milyarderden Türkiye’de Suriyelilere özel yatırım hamlesi
30 Aralık 2018 - 23:05 www.finansgundem.com

Premier Lig takımlarından Cardiff’in sahibi Malezyalı ünlü iş adamı Chai, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Chai Türkiye’de fabrika kurmak istediğini dile getirdi. İşçiler ise Suriyelilerden seçilecek.

FINANSGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Hafta sonu düzenlenen Ak Parti’nin İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımı ile AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Teşkilat Toplantısı için İstanbul’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün ilginç bir ziyaretçisi vardı.

Erdoğan, İstanbul’daki Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nde İngiltere Premier Lig takımlarından Cardiff’in sahibi, Malezya'nın en zengin iş adamlarından Tan Sri Dr Lim Wee Chai’i kabul etti.

Ekonomi ve futbolun konuşulduğu belirtilen görüşmede, ünlü milyarder tarafından Cumhurbaşkanı’na üzerinde Erdoğan yazılı Cardiff forması hediye edildi.

SURİYELİLER’İN ÇALIŞACAĞI FABRİKA

Malezyalı milyarder Chai'nin Türkiye’ye yönelik yatırım planı ise sohbetin ana konusuydu. Türkiye’ye gelme düşüncesini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açan Tan Sri Dr Lim Wee Chai’nin bin kişilik bir fabrika kurmak istediği ifade edildi. İşçi olarak Suriyeli mültecilerin önerilmesi ise yatırımın öne çıkan çarpıcı yanlarından biriydi...

GUARDIAN’DAN GÖÇMEN İŞÇİLERE BASKI İDDİASI

Tan Sri Dr Lim Wee Chai, yıl içinde Guardian gazetesinde çıkan bir haberle dikkatleri çekti. Ada’nın ünlü gazetesi, Malezyalı iş adamına ait dünyanın en büyük lastik eldiven üreticisi Top Glove Corporation Berhad adlı şirketle ilgili çok ciddi suçlamaları gündeme taşıdı. Haberde, göçmen işçilerin zorla çalıştırıldığı, işçilerin fazla mesai, borç esareti, ödenmeyen ücretler ve pasaportlarına el  koyma gibi baskılara maruz bırakıldığı ileri sürüldü. Şirket ise tüm iddiaları reddetti.

SERVETİ 1.8 MİLYAR DOLAR, 40 TESİSİ, 18 BİN İŞÇİSİ VAR

1.8 milyar dolarlık servetiyle adı dünyanın en zengin iş adamları listesinde geçen Tan Sri Dr Lim Wee Chai’in Malezya, Tayland, Çin, ABD ve Almanya'daki 40  tesisinde 18 bin kişi görev yapıyor.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kuzgunas 31 Aralık 2018 21:34

    Bende mi suriyeli olsam acaba

  • saban menekse31 Aralık 2018 18:33

    Git fabrikani suriyede kursuriyelileride al buradan gotur

  • mehmet31 Aralık 2018 17:14

    vaayy be keşke bende suriyeli olsaydım. Şimdi ne olucak bunu duyan Suriyeli, iranlı, ıraklı Türkiyeye akın akın gelmeye başlıycaklar.

  • Nn31 Aralık 2018 14:43

    Afrine kurabilirsin fabrikanı Türk işçi başvurusu almazsın Türkiye ye gelipde Türk düşmanı fabrikatör

  • mzd31 Aralık 2018 10:38

    ne imf si yav umarım ihtiyaç yoktur

  • Kim bunlar31 Aralık 2018 10:00

    İyilik timsali milyarder git o zaman fabrikanı Suriye de kur burada malını Türk topraklarında güvenlik güçleri koruyacak sen yaptıkları rezilliklerle bu ülkeyi sıkıntıya uğratmışlara ekmek vereceksin, bu ülkenin genç nüfusunun % 20 si işsiz iken insanlar hayal kuramaz iken senin söylemlerin olmaz olsun. 

  • alp31 Aralık 2018 09:41

    IMF sen mecbur kredi alacak hem de 50 milyar dolardan az olmaz

  • KARTALAĞABEYLİ31 Aralık 2018 05:10

    bu fabrika türkiye vadandaşını değil süriyeli vatandaşları çalıştırıyor  diye piyasada reklam olsa ..durumları tahmin bile etmek çok kolay

  • KARTALAĞABEYLİ31 Aralık 2018 05:04

    bu ülkede milliyetçili ayaklar altına aldık diyenlerosmanlıya bile kolkanat gerdideğil bı fabrika kurup suriyeli çalışrıp para kazanmayı hayal dahi etmek imkansız 

  • KARTALAĞABEYLİ31 Aralık 2018 05:00

    sen kmin ülkesinde fabrika kuruyor ve hangi ülkeden işçi alımı yapmayı planlıyorsunbu ülkede

  • Tenteci31 Aralık 2018 02:13

    Ülkenin adını değiştirelim Suriye yapalim yada suriyeliler Malezya gönderelim bak nasıl sepetliyorlar 1 haftada.bas belası oldu şerefsizler basimiza

  • Rt31 Aralık 2018 00:28

    Anlaşılan şu ki türkleri türkiyede sevmesinler buna çanak tutanlar türkiye yi terketsinler bunlar türk deyil

  • uğur30 Aralık 2018 23:40

    türkler de acından ölsün kendi vatanında binlerce aç insan var