BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMalezyalı finans devleri birleşmekten vazgeçti ----

Malezyalı finans devleri birleşmekten vazgeçti

Malezyalı finans devleri birleşmekten vazgeçti
24 Ağustos 2017 - 11:07 www.finansgundem.com

Malezya'nın önde gelen finansal grupları olan RHB Bank Bhd ve AmBank Group'un birleşme planları iptal edildi

Malezya'nın önde gelen gazetesi The Star'da yer alan habere göre, analistler, anlaşmanın tamamlanması halinde, Malezya'nın en büyük genel sigorta, varlık yönetimi ve hisse senedi ticareti şirketinin yanı sıra ikinci büyük İslam bankası haline gelecekti. Her iki gruptan alınan borsa dosyalarında, RHB ve AmBank'in birleşme için karşılıklı kabul edilebilir bir anlaşmaya varamadığı belirtildi. Belirli bir sebep bulunmamakla birlikte, koşulların gerek RHB gerekse AmBank hissedarları tarafından reddedildiği yönünde spekülasyonlar yapıldı.
Anonim bir kaynak The Star'a verdiği demeçte, "RBB'nin değerlemesinden AmBank'ın 1MDB ile ilişkilerden (1Malaysia Development Bhd) yüzleşebileceği şarta bağlı yükümlülüklere kadar birçok konuda dile getirilen kaygılar vardı" dedi. AmBank geçtiğimiz günlerde, ülkenin merkez bankası olan Bank Negara Malaysia tarafından 2013 Mali Hizmetler Yasasını ihlal ettiği için 53.7 milyon MYR533 (US $ 12.55 milyon) para cezasına çarptırılmıştı. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)