BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMalezya'da hükümet: Ölüm cezasına alternatif cezalar uygulanacak----

Malezya'da hükümet: Ölüm cezasına alternatif cezalar uygulanacak

Malezya'da hükümet: Ölüm cezasına alternatif cezalar uygulanacak
10 Haziran 2022 - 13:51 www.finansgundem.com

Fiili Adalet Bakanı Wan Junadi Tuanku Jaafar, ölüm cezasının kaldırılarak, mahkemenin takdirine bağlı olarak diğer cezalarla değiştirileceğini açıkladı.

Malezya Başbakanlık Ofisi'ne bağlı çalışan Bakan Wan Junadi Tuanku Jaafar, Malezya hükümetinin ölüm cezasını kaldırmayı kabul ettiğini duyurdu. Karar, 8 Haziran'daki Bakanlar Kurulu toplantısında ölüm cezasına alternatif cezaların araştırılmasına ilişkin bir raporun sunulmasının hemen ardından geldi.

Bakan Junadi, "Bakanlar, zorunlu ölüm cezası taşıyan 11 suç, Tehlikeli Uyuşturucular Yasası'nın 39B Maddesi kapsamındaki 1 suç ve ölüm cezası taşıyan ancak mahkemenin takdir yetkisi dahilinde olan 22 suç için önerilen alternatif cezalar hakkında daha fazla çalışma ve araştırma yapılması gerektiği konusunda mutabık kaldı" açıklamasını yaptı.

Wan Junadi, daha sonraki çalışmaların Başsavcılık Daireleri, Başbakanlık Dairesi'nin Hukuk İşleri Bölümü ve diğer paydaş bakanlıklar ve departmanlar tarafından yürütüleceğini ifade etti.

Ölüm cezasının kaldırılması kısa sürede mümkün değil

Tehlikeli Uyuşturucu Yasası'nın 39B Maddesi uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili ve zanlının mahkeme tarafından suçlu bulunması halinde ölüm cezası alması muhtemel görülüyor. Malezya'da şu anda cinayet, uyuşturucu kaçakçılığı, terörizm, adam kaçırma ve ateşli silah bulundurma, ölümle cezalandırılan suçlar arasında. Uzmanlar, ölüm cezasının kaldırılmasının kısa sürede mümkün olmadığını, hükümetin gerekli çalışmaları yürüttükten sonra yasa tasarısının parlamentoda kabul edilmesi gerektiğini söylüyor.

Malezya tavuk ihracatını askıya aldı

Malezya Başbakanı'ndan ekonomik iş birliği mesajı

Japonya ve Singapur'dan Malezya ile iş birliğini geliştirme kararı

Malezya beklenenden hızlı büyüdü

Malezya Merkez Bankası, faiz oranını sürpriz bir şekilde artırdı

Malezya'dan şok çıkış! Hiçbir süper güç bizi küçümseyemez

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)