BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMalezya ile önemli protokol: Anlaşma revize edildi----

Malezya ile önemli protokol: Anlaşma revize edildi

Malezya ile önemli protokol: Anlaşma revize edildi
29 Eylül 2022 - 21:14 www.finansgundem.com

Türkiye ve Malezya'nın Serbest Ticaret Anlaşması'nı revize eden protokol imzalandı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Malezya'nın ulaşılan 3,5 milyar dolarlık ikili ticaret hacmiyle Türkiye'nin Güney Doğu Asya'da önde gelen ticaret ortaklarından birisi olduğunu belirterek, "Bugün imzaladığımız revize protokolle halihazırda mal ticareti temelinde olan serbest ticaret anlaşmamızı hizmet ticareti ve yatırım konularının dahil edilmesiyle çok daha kapsamlı hale getiriyoruz." dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bakanlıkta Malezya Kıdemli Uluslararası Ticaret ve Sanayi Bakanı Mohamed Azmin Ali ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Bakanların başkanlıklarında Ortak Ekonomi ve Ticaret Konseyinin ilk toplantısı yapıldı. Sonrasında, iki ülke arasında Serbest Ticaret Anlaşması'nı Revize Eden 1 No'lu Protokol ile Ortak Ekonomi ve Ticaret Konseyi Toplantı Tutanağı İmza Töreni gerçekleştirildi.

Muş, burada yaptığı konuşmada, açılacak yeni sayfanın temelini bugün itibarıyla revize ettikleri Türkiye Malezya Serbest Ticaret Anlaşmasıyla attıklarını söyledi.

Malezya'nın ulaşılan 3,5 milyar dolarlık ikili ticaret hacmiyle Türkiye'nin Güney Doğu Asya'da önde gelen ticaret ortaklarından birisi olduğunu belirten Muş, "Bugün imzaladığımız revize protokolle halihazırda mal ticareti temelinde olan serbest ticaret anlaşmamızı hizmet ticareti ve yatırım konularının dahil edilmesiyle çok daha kapsamlı hale getiriyoruz." ifadesini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)