BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMalavi, IMF'den 9 milyon dolar borç alacak----

Malavi, IMF'den 9 milyon dolar borç alacak

Malavi, IMF'den 9 milyon dolar borç alacak
05 Mayıs 2020 - 07:08 www.finansgundem.com

Malavi hükümeti, Kovid-19 ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerden etkilenen aileler için IMF'den 9 milyon dolar borç aldı

Afrika'nın en fakir ülkeleri arasında olan Malavi, yeni tip korona virüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) 9 milyon dolar borç almayı kabul etti.

IMF Müdür Yardımcısı Tao Zhang, yaptığı yazılı açıklamada, "Kovid-19 salgını Malavi'de ciddi bir etkiye sahip ve acil bir ödeme dengesine ihtiyaç var." ifadelerini kullandı.

Malavi hükümetinin Kovid-19'un etkisini kırmak için yeterince çaba gösterdiğine dikkati çeken Zhang, "Malavi'de ekonomiyi canlandırmak ve halkı desteklemek için sağlık, sosyal yardım ve tarım, kalkınma dahil farklı alanlarda adım atılıyor" dedi.

Devlet Başkanı Peter Mutharika, virüse karşı alınan önlemlerden etkilenen ailelere aylık 35 bin Malavi kvaçası (47 dolar) ödeme yapılacağını duyurmuştu.

Yaklaşık 19 milyon insanın yaşadığı Malavi'de 41 kişide Kovid-19 tespit edilirken üç kişi de virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)