BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMahsa Amini protestoları Dünya Kupası tribünlerine taşındı----

Mahsa Amini protestoları Dünya Kupası tribünlerine taşındı

Mahsa Amini protestoları Dünya Kupası tribünlerine taşındı
26 Kasım 2022 - 00:48 www.finansgundem.com

Mahsa Amini protestoları Katar'daki Dünya Kupası'nda da devam etti. Katar polisi, protestocuların mesaj içerikli eşyalarına el koydu.

İran güvenlik güçlerinin, kıyafet kurallarına uymadığı gerekçesiyle gösterdiği sert müdahale sonucu hayatını kaybeden genç kadın Mahsa Amini için yapılan protestolar Dünya Kupası etkinliklerinde de devam etti. Bu sene Katar'ın ev sahipliği yaptığı FIFA Dünya Kupası'nda İran hükümeti destekçileri ile muhalif protestocular arasında çatışma patlak verdi.

Protestocuların bazıları tribünlerdeki çatışma esnasında ellerindeki bayrakların zorla alındığını ifade ederken bazıları ise hükümet destekçilerinin sesli tacizine maruz kaldığını belirtti. 

Stadyumdaki güvenlik görevlileri ise protestocuların siyasi mesaj içerikli tişörtlerine ve diğer eşyalarına girişte el koydu.

İran hükümetine karşı süren protestoların sloganı haline gelen ''kadın, yaşam, özgürlük'' baskılı tişörtler giyen kişiler, tribündeki bazı kişilerin sözlü hakaretine maruz kaldı.

İranlı bir seyirci, stadyumdaki İran hükümeti yanlısı kişilerin şikayeti üzerine, Katar polisinin, kendisine, İran güvenlik güçleri tarafından öldürülen protestocuların isimlerini kollarından ve göğsünden temizlemesini emrettiğini iddia etti. 

Başka bir kadın, stadyumda Mahsa Amini'nin yüzünün olduğu bir tişört giymesinin engellendiğini söyledi.

Protestolar, Mahsa Amini'nin ölümünden bu yana İran'ı kasıp kavuruyor

Mahsa Amini, Tahran'da ahlak polisi tarafından saçını düzgün bir şekilde örtmediği iddiasıyla tutuklandıktan üç gün sonra hayatını kaybetmişti. Genç kadının ölümünden sonra başlayan gösteriler, insanların daha fazla özgürlük talep etmesiyle ülke geneline yayıldı. İran hükümeti ise, gösterilere oldukça sert karşılık vermekte. (BBC)

Mahsa Amini protestoları: 416 gösterici yaşamını yitirdi

 

Biden: İran'da Mahsa Amini'nin ölümü bir 'uyanışa' yol açtı

 

Mahsa Amini protestocuları için idam var mı? Yoksa bu bir gözdağı mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)