BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Mahrem imam" operasyonunda Hakan Fidan detayı!----

"Mahrem imam" operasyonunda Hakan Fidan detayı!

Mahrem imam operasyonunda Hakan Fidan detayı!
10 Mayıs 2017 - 14:16 www.finansgundem.com

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın şüphelendiği kurum görevlisi teknik ve fiziki takibe alınarak FETÖ’nün mahrem imamlarının listesine ulaşıldı.

FETÖ'nün şifrelerinin çözülmesinde önemli bir adım olarak nitelendirilen ve geçtiğimiz günlerde tüm Türkiye'de aynı anda yapılan ‘Mahrem sorumlular' operasyonun perde arkasında ilginç detaylara ulaşıldı. Hükümete yapılan güvenlik sunumlarında, mahrem sorumlular operasyonunun detaylarına yer verildi.

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, kurumda çalışan bir kişi ile ilgili olarak bazı şüpheler duymaya başladı.

Bugüne kadar kurum içinde ‘Geri görevlerde' çalışan ve FETÖ'cü olduğuna dair hiçbir bilgiye ulaşılamayan söz konusu kişinin bir süre takibe alınmasına karar verildi. Fidan'ın talimatıyla, söz konusu MİT görevlisine gizli bir takip başlatıldı.

ÖZEL ÖNLEMLE TAKİP
Bu takip Hakan Fidan dahil, çok az kişinin bilgisi dahilinde gerçekleştirildi. Bu takip birkaç ay boyunca devam etti ve dikkat çekmemesi için özel önlemler uygulandı. Ayrıca görevlinin ilişkide olduğu kişiler de tek tek teknik ve fiziki takibe alındı.

EŞ ZAMANLI DÜĞMEYE BASILDI
Takip sonucunda elde edilen bilgiler ışığında MİT'deki görevliye yönelik hemen gözaltı işlemi yapıldı, eş zamanlı olarak da ilişkide olduğu kişilere operasyon düzenlendi. Bu operasyon sırasında, MİT görevlisinin takip edilmesi sonucunda, üzerinden FETÖ'nün mahrem sorumlularının listesinin çıktığı kişiye ulaşıldı. Bu kişi, operasyon sırasında önce camdan atlayarak kaçmaya çalıştı ancak, kısa süre içinde gözaltına alınmış oldu. Emniyetin yeni sorumlusu olduğu belirtilen kişinin verdiği bilgiler ve üzerinden çıkan ‘flaş bellek'teki liste üzerinden de Türkiye genelindeki ‘Mahrem imalar' operasyonunun düğmesine basıldı.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • saatci10 Mayıs 2017 16:03

    aferin, kuzey ıraktan sonra kuzey suriyede de kürt devleti kurulmasını sağladın. ne de olsa zazasın sen de

  • ampül kafa10 Mayıs 2017 16:02

    adam darbeyi önleyemedi hala bir havalar bir havalar...türkiye'de olan bitenden haberi yok

  • emekci10 Mayıs 2017 16:01

    sakallı devlet memuru mu olur? bu ne ciddiyetsizlik

  • artık öyle olur10 Mayıs 2017 15:32

    15 temmuzda kimseye bilgi vermeyen ve 241 cana sebep olan hakan fidan şimdi kendini aklıyor akp den aday olarak zaten damgalandı . amerikayada fetö için mi yoksa reza için mi gitti belli değil