BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporMahmuti dönemi sona erdi----

Mahmuti dönemi sona erdi

Mahmuti dönemi sona erdi
23 Aralık 2013 - 10:41 www.finansgundem.com

Anadolu Efes Basketbol Takımı'nda, başantrenör Oktay Mahmuti dönemi sona erdi.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, lacivert-beyazlılar karşılıklı anlaşarak Mahmuti ile yollarını ayırdı.  Lacivert-beyazlı ekibin Beko Basketbol Ligi'nin 12. haftasında yarın TOFAŞ ile oynayacağı karşılaşmada takımın başında sahaya antrenör Recep Şen'in çıkacağı bildirildi. Açıklamada, "Anadolu Efes Spor Kulübü olarak Oktay Mahmuti'ye kulübümüze verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eder, hayatının bundan sonraki döneminde başarılar dileriz" denildi.

Mahmuti'nin Anadolu Efes kariyeri

Uzun yıllar kulübün altyapısı ve A takımda yardımcı antrenörlük görevleri yaptıktan sonra, başantrenör olarak takımın başına geçen Mahmuti, ilk döneminde 2000-2007 yılları arasında lacivert-beyazlı takımı çalıştırdı. 2012-13 sezonunun başında ikinci kez Anadolu Efes'in başına geçen Mahmuti'nin görevi bu kez 1,5 yıl sürdü. Mahmuti, görev yaptığı 8,5 sezonda takımına 4 lig şampiyonluğu, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 4 Türkiye Kupası kazandırdı. Lacivert- beyazlılar 2001 yılında da Mahmuti yönetiminde Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde üçüncü oldu.
Anadolu Efes'in başında Avrupa Ligi'nde 177 maça çıkan Mahmuti, 106 galibiyet ve 71 mağlubiyet yaşadı. Takım, Mahmuti döneminde Türkiye Basketbol Ligi'nde ise 284 maçı, 234 galibiyet, 50 mağlubiyetle tamamladı. Lacivert-beyazlı ekip bu sezon Oktay Mahmuti yönetiminde ligde 11 maçta 9 galibiyet, 2 yenilgi aldı. Takım, THY Avrupa Ligi'nde 1. turda yer aldığı B Grubu'nda ise son maçların ardından 4. sırada yer alarak, Top 16 turuna çıktı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)