BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriMahkemeden Mastercard'a 14 milyar sterlinlik ret----

Mahkemeden Mastercard'a 14 milyar sterlinlik ret

Mahkemeden Mastercard'a 14 milyar sterlinlik ret
30 Kasım 2022 - 10:44 www.finansgundem.com

Mahkeme, Mastercard’ın 14 milyar sterlin değerindeki toplu davaya yaptığı itirazı reddetti.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uluslararası ödeme sistemleri şirketi Mastercard zor durumda. Taraf olduğu toplu davaya yaptığı temyiz başvuruları mahkemeden geri dönen şirketin, toplam 14 milyar sterlinlik tazminat ödemesi yapması gündemde.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Mastercard, her biri yaklaşık 300 sterlin alacaklı olan 46 milyon kişiyi ilgilendiren toplu davayı kaybetmek üzere. Altı yıldan uzun süren davada, Birleşik Krallık Rekabet Temyiz Mahkemesi’nin reddi sonrası, Mastercard’ın yeni bir hamlede bulunup bulunmayacağı merak ediliyor.

46 milyon davacı

Finextra’nın haberine göre, Mastercard’ın takas komisyonlarına karşı açılan 14 milyar sterlinlik toplu davaya yaptığı itiraz, mahkeme tarafından reddedildi. Mastercard, iddiaları boşa çıkarmak için son çare olarak temyize başvurmuştu.

Rekabet Temyiz Mahkemesi (The Competition Appeals Tribunal) bu yıl Mart ayında Birleşik Krallık Finansal Ombudsmanlık Hizmetleri eski başkanı Walter Merricks'in davanın başlangıç tarihi olan 6 Eylül 2016 tarihinde hayatta olan ve bugüne kadar hayatını kaybetmiş, toplu davaya taraf her üyeyi temsil edebileceğine karar vermişti.

Bu karar, Merricks'e, Mastercard’dan söz konusu davada her biri yaklaşık 300 sterlinlik alacağı olan 46 milyon davacıyı temsil etme yetkisi veren Ağustos ayındaki mahkeme kararının ardından gelmiş oldu.

Hayatını kaybeden 3 milyon kişi

Mastercard, Mart ayındaki kararı Temyiz Mahkemesi'ne geri gönderdi ancak şirketin bu hamlesi de mahkeme tarafından davacılar lehine sonuçlanmış oldu. Gelinen noktada, mahkeme sonucunda davacılar lehine bir karar verilmesi, ölen yaklaşık 3 milyon kişinin tazminat alabileceği anlamına geliyor.

Merricks'i temsil eden ABD merkezli Willkie Farr & Gallagher hukuk firmasının baş ortağı Boris Bronfentrinker davayla ilgili şunları söylüyor: “Temyiz Mahkemesi’nin bugün oy birliğiyle aldığı temyiz kararı, altı yıldan uzun bir süre önce başlayan toplu yargılamanın onaylanması için verilen mücadeleyi nihayet sona erdiriyor. Bu süreçte Mastercard bir dizi temyiz başvurusunda bulundu ve bunların tümü başarısızlıkla sonuçlandı. Tüm bu temyiz başvuruları sadece Birleşik Krallık'taki tüketiciler için toplu davaları geciktirmeye ve gereksiz yere yasal masrafları artırmaya neden oldu. Merricks bugünkü karardan memnun ve Mastercard'ın İngiltere'deki tüketicilere borçlu olduğu milyarlarca dolarlık zararı güvence altına almak için sabırsızlıkla davanın sonuçlanmasını bekliyor.”

Mastercard Türkiye’de iki üst düzey atama

 

Mastercard’da üst düzey atama

 

Visa ve Mastercard inceleme altında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)