BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMahkeme Navalny'nin hapis cezasına yaptığı itirazı reddetti----

Mahkeme Navalny'nin hapis cezasına yaptığı itirazı reddetti

Mahkeme Navalny'nin hapis cezasına yaptığı itirazı reddetti
20 Şubat 2021 - 13:34 www.finansgundem.com

Almanya'dan Rusya'ya dönüşü sonrası Moskova'da yargılanan muhalif lider Aleksey Navalny'nin yaklaşık 3 yıl hapis cezasına yaptığı itiraz reddedildi

Moskova'daki bölge mahkemesi, Navalny'nin talebini geri çevirirken, ilk hapis cezasını altı hafta kısalttı.

Navalny, bu ayın başlarında denetimli serbestlik şartlarını ihlal ettiği için iki yıl sekiz ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ceza, Navalny'nin 2014 yılında zimmete para geçirme mahkumiyetinden kaynaklanıyor. Rus muhalif, Babushkinsky Bölge Mahkemesi'nden cezayı bozmasını ve serbest bırakılmasını istedi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), geçtiğimiz hafta, hapis cezasına çarptırılan Navalny’nin serbest bırakılması çağrısı yapmıştı. Kremlin ise AİHM'in kararının yasa dışı olduğunu savunuyor.

Navalny’nin tutuklanması sonrası Rusya genelinde yapılan protestolarda, çoğu para cezasına çarptırılan veya yedi ila 15 gün arasında hapis cezası alan yaklaşık 11 bin kişi gözaltına alınmıştı.

AİHM'den "serbest bırakın" kararı
AİHM’den yapılan açıklamada, 20 Ocak'ta serbest bırakılması için mahkemeye talepte bulunan Navalny’ın, 3 Şubat'ta da mahkemeye Rusya'nın aldığı önlemlerin hayatı ve sağlığı için yeterli güvence sağlamadığını belirttiği aktarıldı. Açıklamada, mahkemenin Rusya'dan Navalny’nin derhal serbest bırakılmasını istediğine işaret edildi.

Mahkemenin 16 Şubat'ta AİHM İçtüzüğünün 39'uncu maddesi uyarınca Navalny'nin derhal serbest bırakılması için Rusya'ya geçici tedbir aldığını bildirmeye karar verdiği vurgulandı, AİHM'nin Navalny'nin hayatının riskinin kapsamı ve niteliğini dikkate aldığı kaydedildi.

Rusya Adalet Bakanı Konstantin Chuychenko AİHM'in "Rus mahkeme sisteminin işleyişine eşi görülmemiş derecede müdahale ettiğini" belirterek Rus hukukunda hiçbir temeli olmadığı için talebin yerine getirilmesinin imkansız olduğunu söyledi.

Navalny davası
Almanya'dan Rusya'ya 17 Ocak'ta döndüğünde tutuklanan 44 yaşındaki Navalny, siyasi gerekçeli bir suçlama olduğunu söylediği şartlı tahliye şartlarını ihlal ettiği için 2 Şubat'ta hapse gönderildi.

Rusya Federal Cezaevi Servisinin talebi üzerine, Moskova Şehir Mahkemesinde Navalny aleyhinde açılan dava sonuçlanmış, mahkeme Navalny'nin geçmişte yolsuzluk davası sonucunda verilen 3,5 yıllık ertelenmiş hapis cezasını, adli kontrol şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle normal hapis cezasına çevirmişti.

Mahkeme, önceden ev hapsinde geçirdiği 10 aylık süreyi hesaba katarak Navalny'nin kalan cezasını hapishanede geçirmesine karar vermişti.

Bazı Avrupa ülkeleri Navalny'nin serbest bırakılması çağrısında bulundu ve dava nedeniyle Rusya'ya yaptırım uygulayabileceklerini duyurdu.

Tutuklanması olay oldu: Navalny kim?

Navalny'nin doktorunun ani ölümü şoke etti

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)