BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatMahkeme Axa'yı suçlu buldu----

Mahkeme Axa'yı suçlu buldu

Mahkeme Axa'yı suçlu buldu
25 Eylül 2020 - 09:18 www.finansgundem.com

Fransız sigorta şirketi Axa, Paris mahkemelerinin verdiği, restoranlara iş kesintisi sigortası ödemelerinin yapılması yönündeki karara itiraz edecek

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Axa Fransa’da bazı restoran sahiplerinin iş kesintisi başvurularına ödeme yapacak. Fransız sigorta şirketi, dünya çapında korona virüsle ilişkili anlaşmazlıklara emsal olabilecek bir davayı kaybetti.

Paris mahkemesi, Axa’nın korona virüs pandemisi nedeniyle iş kesintisine uğrayan bir restoran sahibine iki aylık kayıpları için ödeme yapması gerektiği kararını aldı. Axa, politikalarının sağlık krizinden kaynaklanan iş kesintilerini kapsamadığını öne sürdü.

Paris’te dört restoranı bulunan Stephane Manigold, konuyu Fransız sigorta şirketi aleyhine mahkemeye taşıdı. Manigold, Reuters’a yaptığı açıklamada mahkeme kararından beri, ekibinin İngiltere, Güney Afrika, İspanya ve ABD’den sigorta kontratıyla ve mahkeme kararıyla ilgili bilgi almak isteyenlerden telefonlar aldığını bildirdi.

Manigold’a göre “Paris’te verilen bu kararın küresel etkileri olacak.”

İngiltere meslek örgütü, The Night Time Industries Association da sigorta şirketlerine karşı harekete geçme hazırlığında. Meslek örgütünden yapılan açıklamada, Paris’te sonuçlanan davanın başvuruları için olumlu bir gelişme olduğu söylendi.

Meslek örgütünün başkanı Michael Kill, “İngiltere’de yapılacak olan iş kesintisi ödemesi başvurularının elini güçlendiriyor. Eminim Axa aleyhine sonuçlanan davayla hukuki paralellikler kurulacak” dedi.

İngiltere’de finans yöneticileri, sigorta şirketlerinin küçük şirketlere korona virüsle ilişkili ödeme yapıp yapmayacağına dair belirsizliklerin giderilmesi için mahkemelere başvurdu.

Axa, Paris’te alınan karara itiraz başvurusunda bulunacağını söylese de, Axa’nın Genel Müdürü Thomas Buberl, şirketin barışçıl bir çözüm arayışında olduğunu ve kontratlarında belirsizlik bulunan restoran sahiplerinin başvurularını kabul edeceklerini açıkladı.

Buberl’e göre “bu kontratlar, restoran sahipleriyle yapılan sözleşmelerin %10’undan azını oluşturuyor ve bir çözüm bulunacağına dair inancım tam.” “Bu kontratların büyük bir bölümünün yükümlülüklerini yerine getirmek istiyoruz ve bunu hızlıca yapacağız” dedi.

Diğer Fransız sigorta şirketleri de bazı müşterilerine iş kesintisinden kaynaklanan kayıplar için ödeme yapacağını söyledi. Bu ödemeler spesifik kontratlara bağlı olacak. Örneğin Generali France, 600 hizmet sektörü şirketine ödeme yapacağını açıkladı.

Sigortacı Emilie Martin mahkeme kararıyla ilgili açıklamasında “bence bu karar tartışmayı yeniden alevlendirecek” dedi.

Axa’dan yapılan açıklamada, şirketin küçük şirketleri desteklemek için 500 milyon euro ödenek sağlayacağı söylendi. Fransız sigorta şirketinin zaten kendi ülkelerindeki şirketler için planladığı 1,7 milyar euroluk bir plan vardı.

Buberl, “korona virüs krizinden zayıf düşen şirketleri desteklemek için bu yolu izliyoruz” dedi.

ABD’li sigorta şirketi AXA’ya milyonlarca sterlin ödeyecek

 

Sigorta şirketleri pandemide satır aralarını okuyor

 

Sigorta şirketleri iki cephede de kaybediyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)