BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMağdur çiftçilere 16.8 milyar dolar kredi ----

Mağdur çiftçilere 16.8 milyar dolar kredi

Mağdur çiftçilere 16.8 milyar dolar kredi
26 Şubat 2020 - 12:25 www.finansgundem.com

Çin korona virüs salgınından etkilenen çiftçilere 16.8 milyar dolar kredi vereceğini açıkladı

Çin Tarım Bankası, yeni korona virüs salgınının tarım ve çiftçiler üzerindeki etkisini gidermek için çeşitli önlemler alacağını açıkladı.
Buna göre banka, 3,87 trilyon yuana (552 milyar dolar) ulaşan tarım kredi dengesini yıl başına oranla 117 milyar 800 milyon yuan (16,8 milyar dolar) arttırdı.

Tarım Bankası’nın çiftçilere verdiği toplam kredi dengesi 1,65 trilyon yuanı (yaklaşık 236 milyar dolar) bularak yıl başına oranla 39,7 milyar yuan (5 milyar 700 milyon dolar) arttı.
Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre Tarım Bankası’ndan bir yetkili, ilkbahar mevsimi boyunca çiftçilerin büyük kredi ihtiyacı doğrultusunda, çiftçiler için erken bir kredi planı düzenlendiğini de belirtti. Öte yandan banka bir yandan salgının sektör üzerindeki etkisini ölçerken bir yandan da kredi faiz oranlarını azaltarak tarımsal üretim kredisi talebini karşılama çalışmalarına başladı.

Cumhurbaşkanı Xi de tarıma destek çağrısı yaptı

Öte yandan Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, ülke genelindeki bahar tarımsal üretimi konusunda önemli talimat verdi. Xi’nin talimatına göre, her düzeydeki parti komiteleri, tarım, kırsal kesimler ve köylülerle ilgili meseleleri önceliklerinin en üst sırasına koyarak gelir düzeyinin artmasına ve yoksullukla mücadeleye destek verecek.

Böylece salgını önleme ve kontrol mücadelesinde zaferin kazanılması ve yıl boyunca ekonomik ve sosyal kalkınma hedeflerine ulaşılmasına güçlü destekler sağlanacak.
Çin Başbakanı Li Keqiang da verdiği talimatta, salgın önleme ve kontrol çalışmaları ile ekonomik ve toplumsal gelişmeler arasında eşgüdüm sağlanması, bahar tarımsal üretimine hız verilmesi gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)