BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMağazalarından haber yok----

Mağazalarından haber yok

Mağazalarından haber yok
13 Haziran 2014 - 12:28 www.finansgundem.com

İSTİKBAL ve Bellona markalarının sahibi Boydak, Irak’taki en güçlü Türk oyunculardan biri.

Özellikle Kuzey Irak’ta varlığı hissedilen İstikbal’in Musul’da biri İstikbal diğeri Bellona olmak üzere iki mağaza var. İki mağazayla da herhangi bir irtibat kurulamıyor şu anda. Her iki mağaza da Boydak’ın bayileri tarafından açılmış. 

ÇİLEK KORNER KAPATTI

Çilek Mobilya’nın sahibi Talha Çilek, Musul’da Kuzey Irak bayisi aracılığıyla faaliyet gösterdiklerini belirterek şu açıklamayı yaptı: “Kuzey Irak’ta master franchise kanalıyla faaliyetimiz var. AVM’lerde Çilek mağazaları açtı. Musul ve Kerkük’ü bu olaylardan önce de güvenli bulmuyorduk. Kuzey Irak bayimiz, bu iki şehirde korner açarak faaliyet gösteriyordu. Musul’da kornerlerimizin olduğu mağaza kapandı. Irak’taki işimizin yüzde 95’i Kuzey Irak’ta. Bayimiz kötümser değil ama bu coğrafyada her han her şey olabiliyor.  Daha önce de çok mülteci akını olmuş. İŞİD ilerleyişini sürdürürse tabii ki bütün Irak ekonomisi bundan etkilenir.”

Irak’ta Türklerin 101 mağazası var

2014 itibariyle çok büyük bir kısmı Kuzey’de olmak üzere, Türk markaların Irak’ta toplam 101 mağazası bulunuyor. BMD’den aldığımız bilgiler sadece derneğin üyelerini kapsıyor. Bellona ve İstikbal’in ülkedeki mağazaları bu listenin dışında.  
 

Önce can sonra ticaret
 

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan, “Irak bütün bölgeler itibariyle pazar olarak açık değildi. Musul’da nüfusu düşük ve öne çıkan bir yer değildi perakendeciler için. Şu anda önemli olan ticaret değil, rehinelerin kurtulması” diye konuştu. LC Waikiki markasının sahibi de olan Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu  (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük ise daha önce Musul’da mağaza açmak için bir anlaşma yaptıklarını, ancak daha sonra askıya aldıklarını söyledi. Küçük, “Önemli olan oradaki vatandaşlarımızın sağ salim yurdu dönmesi” dedi. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)