BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaduro'ya karşı darbe girişimi----

Maduro'ya karşı darbe girişimi

Maduro'ya karşı darbe girişimi
21 Ocak 2019 - 17:45 www.finansgundem.com

Venezuela'da bir grup isyancı asker, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu devirmek için harekete geçti

Bir grup isyancı asker Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu devirmek için harekete geçti. İsyancı askerlerin başlattığı eylemin merkezi olan San José de Cotiza’da halk sokaklara döküldü.

Kendisini Başçavuş Valdren Figueroa olarak tanıtan bir asker, Ulusal Muhafız Profesyonel Birliğinin, Nicolas Maduro’yu tanımadığını açıkladı. ""Anayasayı savunmamız için sokağa inmemizi istediniz, işte buradayız. Fitili ateşlememizi istediniz, ateşledik. Desteğinize ihtiyacımız var" diyen darbeci asker, insanların sokaklara çıkıp haklarını talep etmesini istedi.

ORDU DARBENİN DURDURULDUĞUNU AÇIKLADI 

Özel Eylem Kuvvetleri (FAES) ve Askeri Karşı Mücadele Genel Müdürlüğü (Digcim) üyeleri ise, San José de Cotiza sokaklarında protesto eden insanlara göz yaşartıcı gazla müdahale etmeye başladı. 

Associated Press (AP) ajansının haberine göre, Venezuela ordusundan yapılan açıklamada, silah çalan ve subayları kaçıran ulusal muhafız birliğinden bir grubun gözaltına alındığı belirtildi.

Venezuela Savunma Bakanlığı, darbe girişimi olarak tanımladığı olaya katılan askerlerin gözaltına alındığını duyurdu.

Darbecilerle ilgili bir açıklama da Ulusal Kurucu Meclis (ANC) Başkanı Diosdado Cabello’dan geldi. Cabello, silahlı kuvvetlerin darbecileri etkisiz hale getirdiğini ve teslim aldığını açıkladı. Savunma Bakanlığından darbe girişiminin engellendiği açıklaması gelse de uluslararası ajanslar Cotiza’dan sabah 08.00 sularında hala patlama sesleri geldiğine yönelik yayınlarına devam ediyor. 
Yaşanan darbe girişiminde 'halkın lideri' olarak öne çıkan 36 yaşındaki manikürcü Maria Fernanda Rodriguez adlı bir kadının uluslararası ajanslara tek tek açıklamalar yapması dikkat çekti. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)