BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMadımak katliamının 20. yılı----

Madımak katliamının 20. yılı

Madımak katliamının 20. yılı
02 Temmuz 2013 - 11:10 www.finansgundem.com

Sivas katliamının 20. yıldönümünde Madımak Oteli'nde yakılarak öldürülen 33 aydın ve sanatçı törenle anılıyor.

Sivas katliamının 20. yıldönümünde kentte Alevi Dernekleri, siyasi partiler, sivil toplum örgütlerinin katılımı ile anma yürüyüşü düzenlenecek. Anma töreni saat 11.00'de başlayacak.
Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ve beraberindeki heyet de sabah saatlerinde kültür merkezi olan eski Madımak Oteli'ne gitti. Heyet, olayda hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu panonun önüne karanfil bıraktı.
Bu arada kentte dün geceden bu yana yoğun güvenlik önlemleri alındı. Madımak Oteli'nde de bir polis barikatı bulunuyor. Törenler sırasında bu barikatın arkasına sadece olaylar sırasında hayatını kaybedenlerin yakınlarının girmesine izin verilecek.
37 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
2 Temmuz 1993 günü yaşanan katliamda yakılan Madımak Oteli'nde çalışan 2 kişi ile oteli ateşe verenlerden 2 kişi de hayatını kaybetmişti.
Katliamda hayatını kaybeden ve aralarında Metin Altıok, Asım Bezirci, Nesimi Çimen, Muhlis Akarsu ve Hasret Gültekin'in de bulunduğu 33 aydın ve sanatçı Pir Sultan Abdal Şenlikleri için Sivas'a gelmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)