BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMadenciliğin geleceği Riyad’da tartışılıyor----

Madenciliğin geleceği Riyad’da tartışılıyor

Madenciliğin geleceği Riyad’da tartışılıyor
11 Ocak 2022 - 13:46 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanlığı tarafından düzenlenen, maden kaynakları işlerinden sorumlu Arap bakanların sekizinci istişare toplantısı bugün Riyad’da başlayacak.

Suudi Arabistan Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanlığı tarafından Arap Sanayi Kalkınma, Standardizasyon ve Madencilik Örgütü ile ortaklaşa düzenlenen, maden kaynakları işlerinden sorumlu Arap bakanların sekizinci istişare toplantısı bugün Riyad’da başlayacak.

Toplantı, Kral Selman’ın himayesinde yarın Kral Abdulaziz Uluslararası Konferans Merkezi’nde başlayacak olan Uluslararası Madencilik Konferansı kapsamında düzenlenecek.

Konferansın ilk günü, bugün madencilik sektörüyle ilgili bakanların yuvarlak masa toplantısıyla başlayacak.

Toplantıya 32 bakan, hükümet temsilcisi ve 9 uluslararası kuruluştan temsilciler katılacak.

Arap Birliği bünyesinde maden kaynakları işlerinden sorumlu bakanlar, Arap ülkelerindeki maden cevheri üretimi veri tabanı, Arap ülkelerine jeolojik ve mineral giriş kapısı ve madencilik sektöründe Arap kapasitesini geliştirme de dahil bakanların tavsiyelerinin uygulanmasında elde edilen başarılar ele alınacak.

Toplantıya, organizatör ülke olarak Suudi Arabistan’ın yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Mısır, Irak, Katar, Cibuti, Irak, Umman, Cezayir, Kuveyt, Fas, Filistin, Moritanya, Somali, Sudan, Tunus, Yemen, Kenya, Kırgızistan, Nijerya, Avustralya, Çin, Fransa, Japonya, Pakistan, Rusya, Güney Afrika, Tanzanya, İngiltere ve ABD’den bakan ve temsilciler katılacak.

Ayrıca sektörle ilgili çok sayıda uluslararası kuruluş ve sivil toplum kuruluşu da katılım gösterecek.

Sanayi ve Maden Kaynakları Bakan Yardımcısı Halid Mudifer, toplantının madencilik ve maden endüstrisinin sürdürülebilir kalkınması konusunda bölgesel işbirliğini güçlendirme amacı taşıdığını söyledi.

Madencilik sektörünün geleceğini tartışılacağı üç günlük zirveyi 100’den fazla ülkeden 2 binden fazla katılımcının ziyaret etmesi bekleniyor.

Uluslararası Madencilik Konferansı’na 150’den fazla küresel yatırımcı, 100 önde gelen uluslararası konuşmacı katılacak.

Konferansın ikinci günü olan 12 Ocak’ta bir genel kurul oturumu ve Suudi Arabistan Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Bender el-Harif'in açılış konuşmasıyla başlayacak.

Bu iki oturum, paydaşlar ve ortaklar arasında ikili tartışmalara olanak sağlayacak.

Konferansın son günü olan 13 Ocak’ta Suudi Arabistan başlıklı bir oturum düzenlenecek.

Sırbistan'da yabancı madencilik şirketine karşı protestolar sürüyor

 

Madencilik sektörünün ihracatı yüzde 18 arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)