BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMadenciler için iş bıraktılar----

Madenciler için iş bıraktılar

Madenciler için iş bıraktılar
15 Mayıs 2014 - 11:28 www.finansgundem.com

Soma'da madendeki faciada hayatını kaybeden madenciler için Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB bugün bir günlük iş bıraktı

 Soma’da yaşanan faciada hayatını kaybeden işçiler için Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB bugün bir günlük iş bıraktı. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri bugün saat 09.00’dan itibaren Türkiye’de tüm işyerlerinde 3 dakikalık saygı duruşunun ardından iş bıraktı.

Siyah giyinen ve siyah kurdeleler takan üyeler bugün tüm illerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müdürlükleri önüne yürüyecek. Saat 11.00'de Ankara’da Millî Kütüphane, İstanbul’da ise Gayrettepe’de toplanan olan üyeler bu illerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müdürlükleri önüne yürüyor.

Türk-İş’de bugün iş durduranlar arasında. Türk-İş yönetiminin kararı kapsamında mesai saatinde iş yerine gelen Türk Traktör işçileri, faciada hayatını kaybeden işçiler için fabrika bahçesinde 3 dakika saygı duruşunda bulundu. Türk Metal Sendikası Ankara şube yöneticilerinin Soma'daki son gelişmelerle ilgili yaptığı kısa bilgilendirmenin ardından, işçiler çalışmama haklarını kullanmak üzere görev yerlerine dağıldı.

Eylem, Türk-İş'e bağlı sendikaların örgütlü olduğu Arçelik ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu başta olmak üzere çok sayıda iş yerinde uygulanıyor.

Zonguldak'ta da madenciler iş bıraktı

Genel Maden İşçileri Sendikası üyeleri, Türkiye Taşkömürü Kurumuna bağlı Üzülmez, Karadon, Kozlu, Amasra ve Armutçuk, ocaklarında iş bıraktı, ocaklara girmedi. Asansörlerin bulunduğu kuyuların başında toplanan işçiler, faciada yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu.

Genel Maden İşçileri Sendikası Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, 13 Mayıs’ta Soma’da Türkiye’nin dünya tarihinin en büyük bir acısının yaşadığını söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)