BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaden faciasını 15 savcı soruşturacak----

Maden faciasını 15 savcı soruşturacak

Maden faciasını 15 savcı soruşturacak
15 Mayıs 2014 - 07:52 www.finansgundem.com

Soma’daki maden faciasını soruşturmak için 15 cumhuriyet savcısı görevlendirildi

Soma’da en az 274 işçinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Akhisar Cumhuriyet Savcılığı, soruşturmayla ilgili olarak 15 cumhuriyet savcısı görevlendirdi. Soruşturma kapsamında öncelikle iş müfettişleri, faciada sorumluların bir ihmali olup olmadığını araştıracak ve rapor hazırlayacak. Vardiya amirinden, şirketin genel müdürü ve sahibine kadar pek çok kişinin ifadelerine başvurulacak. Henüz herhangi bir gözaltı kararı alınmadı. Savcılık kaynakları, uzman ekipler raporları hazırlamadan gözaltına alınacak isimlerin hedef haline geleceğini belirtti.

FARKLI BÖLGELERDEN SAVCI VE ADLİ TIP UZMANLARI VAR

Soruşturma ekibinde farklı bölgelerden savcılar ve adli tıp uzmanları da görevlendirildi. İşçilerin ölüm nedenleri tespit edilmeye çalışılıyor.

ÇOCUK İŞÇİ İDDİASI SORUŞTURULACAK

Madende küçük yaşta işçi çalıştırıldığına yönelik iddialar yalanlanmıştı ancak kesin yanıt soruşturma sonunda ortaya çıkacak.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

Soma kömür işletmeleri de yazılı bir açıklama yaptı. Denetim ve tedbirlere rağmen kaza yaşandığı, yangının çıkış nedeninin henüz tespit edilemediği ileri sürüldü. Yangının ardından ortaya çıkan karbonmonoksit gazının ölümlerin nedeni olduğu iddia edildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)