BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron'un tasarruf önlemi kazak giymek oldu----

Macron'un tasarruf önlemi kazak giymek oldu

Macron'un tasarruf önlemi kazak giymek oldu
28 Eylül 2022 - 14:49 www.finansgundem.com

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire ve Cumhurbaşkanı Macron enerji krizi için tasarruf önlemleri kapsamında kazak giymeye başladı.

Enerji krizi nedeniyle zorlu bir kış yaşaması beklenen Avrupa'da tasarruf önlemleri artırılırken, Fransa hükümetinden de ilginç bir çözüm önerisi geldi.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Avrupa'da endişe yaratan enerji krizine yönelik tasarruf önlemleri kapsamında gömlek ve kravattan vazgeçerek kazak giymeye başladığını söyledi. Kamu dairelerinde ve şirketlerde çalışanlara da kazak giyme tavziyesinde bulunan Le Maire, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da kazağı tercih etmeye başladığını belirtti.

Hükümetin iş yerlerinde ısıtmanın 19 dereceyle sınırlanması talimatı verdiğini anımsatan bakan, kazak giymenin bu kurala uymayı kolaylaştıracağını belirtti. France Inter radyosuna konuşan Le Maire, “Artık beni kravat ve gömlekle göremeyeceksiniz. Bence bu çok iyi bir çözüm, enerjiyi tasarruf etmemizi sağlayacak” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa'ya Rus gazının tamamen kesilmesi ihtimaline karşı halka “Hazır olun’ çağrısı yapmış, geçen ay yaptığı bir konuşmada da “Bolluk devri sona erdi” demişti. Enerji tüketimini yüzde 10 azaltmayı hedefleyen Macron yönetimi, bu amaçla bir çalışma grubu da oluşturmuştu. Başbakan Elisabeth Borne'un tasarruf amaçlı yeni önlemleri gelecek ay açıklaması bekleniyor.

Macron, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü

 

Macron'dan BM reformu yapılması çağrısı

 

Fransa fosil yakıt ihracat garantilerine son verecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)