BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron'un popülaritesi dört yılın dibinde----

Macron'un popülaritesi dört yılın dibinde

Macron'un popülaritesi dört yılın dibinde
20 Mart 2023 - 08:30 www.finansgundem.com

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron'un popülaritesi 2019 yılındaki Sarı Yelekliler protesto gösterilerinden bu yana görülen en düşük seviyeye indi.


Ifop Anketi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un popülaritesinin, emeklilik yaşını yükseltme çabalarına yönelik eleştiriler artarken, 2019'un başlarındaki 'Sarı Yelekliler' protesto günlerinden bu yana en düşük seviyeye düştüğünü gösterdi.

Le Journal du Dimanche gazetesi için Ifop tarafından yapılan anket, ankete katılanların %28'inin Macron'un performansından bir ay öncesine göre 4 puan düşüşle memnun olduğunu gösteriyor. Başbakan Elisabeth Borne'un onay notu %29'da kaldı.

Borne, hükümetin yasa koyuculardan yeterince destek alamadığı netleştikten sonra, perşembe günü Parlamento oylaması olmadan bir emeklilik reformu önerisini kabul etti.

Borne bugün Parlamento'da gensoru önergesi ile karşı karşıya; başarılı olurlarsa emeklilik yasası iptal edilecek ve Borne istifa etmek zorunda kalacak.

Sendikalar yasaya karşı greve devam etmeyi taahhüt ederken, protestocular perşembe günü ülke çapında bir eylem planlıyor.

Macron'un popülaritesi aralık ayından bu yana 8 puan düştü. Ifop, hükümetin emeklilik teklifini kabul ettiği 9 Mart'tan 16 Mart'a kadar online ve telefonla 1.928 kişiyle anket yaptı.

Macron tartışmalı emeklilik reformunda ısrarcı

 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron Gabon'da

 

Macron, tartışmalı emeklilik reformunu savundu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)