BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron'dan Morrison'a mesaj: Elysee Sarayı öfkeli----

Macron'dan Morrison'a mesaj: Elysee Sarayı öfkeli

Macron'dan Morrison'a mesaj: Elysee Sarayı öfkeli
02 Kasım 2021 - 17:29 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Avustralya Başbakanı Scott Morrison'a gönderdiği kısa mesajın Avustralya basınına sızdırılmasının Elysee Sarayı'nda öfkeye neden olduğu iddia edildi.

Fransız basınındaki haberlere göre, Başbakan Emanuel Macron’un iki ülke arasındaki denizaltı anlaşmasının iptalinden 2 gün önce Avustralya Başbakanı Scott Morrison’a gönderdiği belirtilen, “Ortak denizaltı projemiz konusunda iyi mi, kötü mü haberler beklemeliyim?” şeklindeki mesajın Avustralya basınına sızması Elysee Sarayı'nı kızdırdı.

Macron’un yakın çevresi, Avustralya’nın konuyla ilgili metotlarının zarafetten yoksun olduğunu, mesajın Fransa Cumhurbaşkanı'nın anlaşmanın bozulacağından haberdar olmadığını gösterdiğini ileri sürdü.

Morison'un Macron'un kısa mesajına cevabına ilişkin bir bilgi Avustralya basınında yer almadı.

Fransa Avustralya arasında denizaltı krizi

Avustralya, 2016'da Fransız Naval Group ile imzaladığı 12 geleneksel dizel elektrikli denizaltının yapımını öngören 90 milyar Avustralya doları (yaklaşık 67,5 milyar ABD doları) tutarındaki sözleşmeyi iptal etmiş, İngiltere ve ABD ile AUKUS olarak bilinen savunma anlaşması yapmıştı.

Sözleşmenin iptali Fransa ile Avustralya arasında krize yol açmış, Fransa AUKUS'a tepki olarak Canberra ve Washington büyükelçilerini geri çekmişti.
Morrison, sözleşme iptali hakkında Avustralya’nın Fransa'yı önceden bilgilendirdiğini belirtmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı, İtalya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde, bir gazetecinin "Scott Morrison'un size yalan söylediğini düşünüyor musunuz?" sorusuna Morrison'un yalan söylediğini düşünmekle kalmayıp bundan emin olduğunu ifade etmişti.

Morrison da Macron'un sözlerine ilişkin, ülkesine yönelik "aşağılamaları" ve "hakaretleri" kabul etmeyeceği cevabını vermişti.

Macron'un dış politikası: Tansiyon yükselten adımlar

 

Macron, küresel sıcaklık artışının sınırlandırılması için öneri istedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)