BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron'dan Biden'a gerginliği tırmandırmama çağrısı----

Macron'dan Biden'a gerginliği tırmandırmama çağrısı

Macron'dan Biden'a gerginliği tırmandırmama çağrısı
27 Mart 2022 - 20:22 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Putin'e 'kasap' diyen Biden'a gerginliği tırmandırmaması gerektiğini söyledi


Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik "kasap" ve "iktidarda kalamaz" sözlerinin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron krizi tırmandıracak açıklamalardan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Biden'ın açıklamalarına Kremlin sert tepki göstermiş ve bunun ikili ilişkilere zarar vereceğini açıklamıştı.

France 3 televizyonuna konuşan Macron iki gün içerisinde Putin'le ağır bombardıman altındaki Mariupol şehrindeki sivillerin tahliyesini organize etmek için görüşeceğini kaydetti.

Macron birinci önceliğinin bir ateşkes sağlamak ardından da diplomatik yollarla Rus askerlerin çekilmesini sağlamak olduğunu belirtti. Macron "Bunu başarmak için ne sözlerle ne de atılan adımlarla krizi tırmandırmamalıyız," ifadelerini kullandı.

Ukrayna da ise hükümet Mariupol'den siviller çıkarmak için yeni bir insani yardım koridoru açma çabasındaydı. Daha önce siviller için güvenli geçiş yolu açma çabaları her iki tarafın da birbirini ateşkesi ihlal etmekle suçlaması nedeniyle sonuçsuz kalmıştı.

Rusya, Ukrayna ordusunu dağıtmak ve batı yanlısı Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i devirmek için 24 Şubat'ta kendisinin "Özel Askeri Operasyon" olarak nitelediği işgali başlatmış fakat o günden bu yana büyük şehirleri ele geçirme konusunda kayda değer bir başarı elde edememişti.

Biden'ın Putin ile ilgili sözleri tartışma yarattı

 

Biden: Putin bir kasap

 

Macron enerji firmalarına el koyacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)